Rodi

Hier laten we onze ballast los
Chinese bewegingsleer voor een soepel en gezond lichaam beoefen je bij 2bePure

Ingrid de Vries in haar Qigong studio bij 2 Be Pure. (Foto: Yvette van der Does/RM)

KROMMENIE - "Hoe zou het zijn als alle puzzelstukjes van je leven op hun plaats vallen? Als je hoofd en je hart samenwerken als één geheel? Als je kunt voelen dat je leven ‘klopt’ en zich natuurlijk en soepel ontvouwt?" Bij 2bePure ervaren wekelijks mannen en vrouwen hoe dat is. Samen met Qigong instructrice Ingrid de Vries beoefenen cursisten in kleine groepjes Zhineng Qigong - dé Chinese bewegingsleer voor een soepel en gezond lichaam.


Ingrid: "De oefeningen van Qigong zijn eenvoudig en hebben een krachtig positief effect op je vitaliteit en je gezondheid. Het wordt ook wel beschouwd als meditatie in beweging, Chinese yoga of mindfulness. Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Qigong - en dat worden er steeds meer, ook in Nederland - doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken."
De lesruimte van 2bePure bevordert ontspanning door de prettige sfeer, rustgevende muziek en geur van etherische oliën. Het geeft direct steun aan een gerichte focus op het hart.
Elke les begint met een zittende meditatie gevolgd door seizoengerichte oefeningen. "Ik werk in mijn lessen met de jaargetijden en de vijf elementen: water (winter), hout (lente), vuur (zomer), aarde (nazomer) en metaal (herfst). Zo pas ik komende tijd speciale oefeningen toe die bij de herfst passen. Door de seizoenen te behandelen wordt het jaargetijde dat je minder ligt toch een fijne tijd."
Met een eigen nieuwsbrief geeft Ingrid haar cursisten speciale tips; over bijvoorbeeld voeding dat past bij de lessen, seizoenen en elementen.
De lessen geeft Ingrid heel persoonlijk met maximaal 6 tot 8 personen per les. "Het is bij mij geen theekransje, iedereen komt echt voor zichzelf, hier laten we de ballast lost van de week en gaan opgeladen weer de deur uit!"
Ingrid verwelkomt iedereen die zelfbewust leeft in haar studio. Een introductie kost slechts 15 euro voor twee lessen. Daarna kan gestart worden met een strippenkaart of losse lessen.
Kijk voor meer informatie, lestijden en aanmelden op www.2bePure.nl. Of bel naar Ingrid de Vries tel. 06-22877315. 2bePure is gevestigd in de Zuiderhoofddwarsstraat 9 in Krommenie.

Artikel geplaatst op vrijdag 14 september 2018 - 16:03