Rodi

'Bruidsjurken voor lager dan gemiddelde prijs'
De Bruidsmarkt in Zaandam geopend

Met het realiseren van haar eigen bruidswinkel is voor Sytske een droom in vervulling gegaan. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM -

"Dit is 'm!", zei de eerste klant van Sytske van Moorsel-Holwerda, die spontaan begon te huilen, zo blij was ze met haar bruidsjurk. Sytske opende woensdag 12 september haar nieuwe winkel De Bruidsmarkt aan de Jonge Arnoldusstraat in Zaandam. Het is voor de kersverse onderneemster een droom die in vervulling gaat.

"Ik was al meer dan drie jaar aan het kijken naar een geschikt pand", zegt de enthousiaste Sytske. "Toen ik dit vond, duurde het maar zes weken voordat ik open kon gaan!" De in het Friese Dokkum geboren onderneemster noemt zich een manusje van alles en had diverse banen, waaronder als styliste bij een bruidswinkel. Tijdens haar banen deed ze in haar vrije tijd van alles, zoals ook bruidsjurken verkopen. "Ik wilde het goede doel steunen. Daarom kocht ik in Amerika bruidsjurken in bij Brides Against Breast Cancer. Zij verkopen gedoneerde jurken. Ik verkocht mijn jurken in Nederland voor een lage prijs. Zo konden mensen met een kleine portemonnee een bruidsjurk kopen. Met de opbrengst steunde ik Pink Ribbon, dat geld ophaalt voor borstkankeronderzoek."
Sytske wil dit, als haar winkel gaat lopen, opnieuw gaan doen. Met deze instelling gaat ze ook ondernemen. "Ik verkoop bruidsjurken voor een lager dan gemiddelde prijs, zodat iedereen kan slagen. Mijn prijzen lopen van 300 tot 2000 euro. Ik heb allerlei soorten stof: satijn, chiffon, kant, zijde en van smalle tot sissi-jurken. Sluiers, lingerie, schoenen heb ik ook, eveneens voor bruidsmeisjes. Verder wil ik bruidsjurken gaan verhuren, zodat elke vrouw zich bij haar trouwerij een jurk kan veroorloven."
Er moeten nog wat klusjes aan de winkel gebeuren, maar als dat gebeurd is, wil Sytske nog een grote opening houden. De winkel is dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur geopend. De winkel bevindt zich op Jonge Arnoldusstraat 88 in Zaandam. Meer informatie is te vinden op de website: debruidsmarkt.nl of te verkrijgen via tel.: 06-11272403 en e-mail: bruidsmarkt@gmail.com.

Artikel geplaatst op woensdag 19 september 2018 - 13:29