Rodi

Vrouwennetwerk ZaanstadPlus: 'We gaan voor meer zichtbaarheid'

Leden Vrouwennetwerk ZaanstadPlus brengen een bezoek aan Bromeliakwekerij Corn. Bak in Assendelft. (Foto: Jolanda Fisser/JoJo Creatieve Communicatie)

REGIO - Het nieuwe bestuur van Vrouwen Netwerk ZaanstadPlus gaat haar derde seizoen in, wil een groei doormaken en haar zichtbaarheid vergroten. Het netwerk met alleen vrouwelijke deelnemers heeft haar bijeenkomsten en haar organisatie geprofessionaliseerd. Het imago 'breiclubje' behoort tot het verleden en met elk jaar een nieuw thema hebben ze een nieuw doel voor ogen: Meer zichtbaarheid en 220 deelnemers in het jaar 2020. Nu alleen nog een nieuwe naam bedenken.


Petra Derlagen, in het dagelijks leven Financieel Directeur bij Germieco B.V. , is voorzitter van het vrouwennetwerk: "Elk jaar heeft ons netwerk een thema en dit jaar is dit het thema 'Zichtbaarheid'. Het evenement [Z]aan de Wandel is daar een mooi voorbeeld van, afgelopen editie aanwezig met een groep van circa twintig wandelaars.'Dit willen ze elk jaar verder uitbouwen en de verkiezing van 'Zaanse Zakenvrouw van het jaar' wordt daarom ook jaarlijks gehouden. Dit is een nuttig evenement, want we merken nog te vaak dat vrouwen zich te bescheiden opstellen. Vanuit een thema proberen we daar ook verbetering in aan te brengen. We zeggen regelmatig tegen elkaar 'Zet jezelf op een podium, doe niet zo bescheiden!' Het is dan mooi om te zien als een lid na verloop van tijd uit haar schulp kruipt."


Waarom alleen vrouwen?

Niet alleen ondernemers maar ook ondernemende vrouwen zitten in dit vrouwennetwerk. De mix maakt het interessant voor alle deelnemers. Op de vraag 'Waarom een netwerk voor alleen vrouwen?' antwoordt Derlagen: "Anders dan in een mannennetwerk durven vrouwen makkelijker vragen te stellen, delen ze vrijer informatie met elkaar en stellen ze zich kwetsbaarder op - met als gevolg dat we daardoor ook meer van elkaar kunnen leren."
Maandelijks komen de deelnemers bij elkaar in een bijeenkomst of brengen ze gezamenlijk een bedrijfsbezoek. Afgelopen maand bezocht een groep van ongeveer 45 deelnemers Bromeliakwekerij Corn. Bak in Assendelft van directeur Elly Bak. Zo'n rondleiding in een bedrijf is informatief en na afloop is er ruimte om te netwerken met bijvoorbeeld een buffet.
Vrouwennetwerk ZaanstadPlus wil groeien en verwelkomt ondernemende vrouwen van alle leeftijden. De contributie is honderd euro per jaar met een eigen bijdrage per deelname aan een evenement. Verder wordt er van de deelnemers geen commissie gevraagd en verzorgt het bestuur (bestaande uit penningmeester Linda Tuijn, secretaris Mariska van Houten, Jenny Luten en voorzitter Petra Derlagen) voor de agenda en de activiteiten. Actief meedenken wordt natuurlijk altijd op prijs gesteld.
Kom een keer vrijblijvend kennismaken tijdens een van de bijeenkomsten van Vrouwennetwerk ZaanstadPlus. Neem daarvoor contact op via het contactformulier op de website www.vnzp.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 09 oktober 2018 - 18:05