Rodi

'Samen met de patiënt maken we de prothese naar wens'

V.l.n.r. oud-eigenaren Tandprothetische Praktijk Slijkerman René Teeboom en Pjer Slijkerman en de nieuwe eigenaren van Tandprothetische Praktijk Kieskunstgebit: Eddie Heisterkamp en Olaf Delwig. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De jonge, bevlogen tandprotheticus Olaf Delwig en de ervaren tandtechnicus Eddie Heisterkamp hebben samen Tandprothetische Praktijk P.G.M. Slijkerman overgenomen, die zich al ruim 25 jaar aan het Hof van Holland 55 in Zaandam bevindt. Olaf heeft de eerste kneepjes van het vak bijna tien jaar geleden bij Eddie geleerd en is inmiddels afgestudeerd als tandprotheticus. Olaf en zijn oud-werkgever zagen een kans om de tandprothetische praktijk van Slijkerman over te nemen en grepen die met beide handen aan.


Olaf was tien jaar geleden als student Tandtechniek werkzaam bij Eddie, die ook nog een eigen tandtechnisch lab heeft. Hij interesseerde zich steeds meer in de tandprothetiek en studeerde daarom door tot tandprotheticus. Om het vak te leren deed hij ervaring op bij Tandprothetische Praktijk Leeseman in Alkmaar. Daardoor scheidden de wegen van Eddie en Olaf zich. Beide mannen hielden wel regelmatig contact en hadden altijd al toekomstplannen gehad om samen een praktijk te starten. Dit werd enkele maanden geleden werkelijkheid met de overname van Tandprothetische Praktijk P.G.M. Slijkerman.
Patiënten kunnen inmiddels bij praktijk Kieskunstgebit terecht. "Woensdag 1 augustus hebben we de sleutel gekregen en zijn direct begonnen met verbouwen. De behandelkamer is klaar, dus er kan volop gewerkt worden. Daarnaast zijn we nog bezig om de rest van het pand te verbouwen", vertelt OIaf. "Het is heel snel gegaan. Ik studeerde in juli af als tandprotheticus en we zijn hier nu al lekker aan het werk!" OIaf staat bovendien in nauw contact met de nieuwste ontwikkelingen in zijn vak, aangezien hij sinds kort ook docent is bij de opleiding Tandprothethiek aan de Hogeschool Utrecht.
"Bij Kieskunstgebit kunnen patiënten voor alle mondprothetiek terecht. We maken samen met de patiënt een prothese naar wens", aldus Olaf. "Voor protheses op implantaten ben je bij Kieskunstgebit ook aan het juiste adres. In een intake-/persoonlijk gesprek worden vooraf ook de vergoedingen en uiteindelijke kosten besproken", aldus Eddie. "We hebben contracten met alle zorgverzekeraars."
"Om een afspraak te maken bij Kieskunstgebit kunt u contact opnemen via: info@kieskunstgebit.nl en tel.: 075-6125812. U bent van harte welkom in onze praktijk aan het Hof van Holland 55 in Zaandam."

Artikel geplaatst op woensdag 17 oktober 2018 - 15:40