Rodi

'Zelfstandigen Bouw, je was er toen wij je nodig hadden'
Zaanse ondernemers vergoed na inkomensderving door medische fouten

Wim en Joyce de Vink. (Foto: Wim en Joyce de Vink keukenrenovatie)

ZAANDAM - "Mijn vrouw en ik hebben samen een bedrijf: Wim en Joyce de Vink keukenrenovatie. Joyce werkte volop mee. Nee, niet de administratie, ze deed samen met mij de montage. Ik had ooit gemopperd dat er iemand bij moest komen omdat ik het alleen niet aankon. 'Zal ik je een paar uurtje komen helpen', bood ze aan. Die paar uurtjes werden, dagen, weken, maanden, jaren", aldus Wim de Vink.


"Als kind was Joyce van haar fiets gevallen en een tand verloren. Sindsdien had ze een kunsttand die met metalen lipjes aan de tanden ernaast was gelijmd. Die was aan vervanging toe en ze wilde graag een betere kunsttand. Dat kon met een implantaat, maar dat ging niet goed. Haar gehemelte was dunner dan de kaakchirurg had gedacht en het implantaat doorboorde haar gehemelte. Het gevolg was dat het implantaat schuin naar voren wees. Een medische fout, zou later worden geoordeeld."
Een andere kaakchirurg probeerde het te herstellen door de kunsttand op het implantaat te plaatsen, het gehemelte in te zagen en met een beugel gehemelte en implantaat in de juiste positie te fixeren totdat het aangroeide. Dat lukte niet en uiteindelijk moesten ze alles verwijderen en het op een andere manier oplossen."
"Ik hoef niemand uit te leggen hoe pijnlijk dit was, vooral omdat het bot niet wilde helen. Daardoor was ik in mijn werk mijn maatje voorlopig kwijt. Reden om aan te kloppen bij onze arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarvoor we al tien jaar per persoon 325 euro premie per maand betaalden. Helaas: de verzekeringsarts vond dat mijn vrouw na twee weken wel weer aan het werk kon. Het viel bovendien binnen het eigen risico, dus kregen we geen cent."
"Daar sta je: dubbel genaaid. Hoge medische kosten, minder inkomen, doordat ik in mijn eentje moest werken en een verzekering die het verdomde om uit te betalen. Gelukkig zijn we aangesloten bij Zelfstandigen Bouw. Hun juristen gingen aan de slag met het ziekenhuis waar de medische fout was gemaakt. Zo kregen we niet alleen de gemiste inkomsten, maar ook de ziektekosten vergoed. Die waren ondertussen opgelopen tot een aardig bedrag. Zelfstandigen Bouw, je was er toen wij je nodig hadden. Bedankt!"

Artikel geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 - 10:00