Rodi

Hoop brouwt speciaalbier: 'De Zaanse Schoen'

De Zaanse Schoen, een donker speciaalbier voor in onze schoen. (Foto: Brouwerij Hoop)

ZAANDIJK - Sinterklaas pakt dit jaar in de gemeente Zaanstad dubbel uit want zaterdag 17 november brengt Sinterklaas voor de landelijke televisie een extra bezoek aan Zaandijk, waar hij te paard naar de Zaanse Schans rijdt. Voor deze bijzondere gelegenheid gaat Brouwerij Hoop een speciaalbier brouwen: 'De Zaanse Schoen’. Want de Klaas en zijn pietermannen meren de stoomboot bijna letterlijk aan in de voortuin van brouwerij Hoop. Eigenaar Paul Riteco nodigt Sinterklaas daarom graag uit om na afloop van zijn intocht - samen met zijn pieten - het nieuwe biertje te komen proeven: nieuw speciaalbier met een vleugje chocolade.


'De Zaanse Schoen' van Hoop Bier is gebaseerd op de Chocolate Porter bier. Het is een beproefd recept, vorig jaar winnaar van diverse prijzen, waaronder die van 'Beste Bier van Noord-Holland' in de categorie lichte bieren. De lancering van dit Zaanse cadeau van 'vloeibare chocolade' geschiedt ook zaterdag 17 november. Iedereen van boven de 18 jaar wordt uitgenodigd de brouwerij te bezoeken en dit bijzondere bier - tegen een introductieprijs - te proeven. Riteco: "De Chocolate Porter is een donker bier, maar met 6% zeker niet te zwaar. De prettige combinatie van zoet en bitter werkt heel goed, zeker ook bij veel winterse gerechten of desserts. Het bier is te verkrijgen bij een aantal grotere retailers alsmede diverse slijterijen, zeker in de buurt van de Zaanstreek zelf. Uiteraard staat het bier op de tap bij ons proeflokaal bij de brouwerij."
Brouwerij HOOP bevindt zich aan Lagedijk 69 - 73 in Zaandijk. Kijk voor meer informatie op www.brouwerijhoop.nl. Op de Facebook-pagina: Brouwerij Hoop staan nog meer Hoopactiviteiten voor de donkere dagen.

Artikel geplaatst op vrijdag 02 november 2018 - 10:28