Rodi

'Gun uzelf een lach die gezien mag worden'

(Foto: Adobe Stock)

ZAANDAM - "Graag willen wij u erop attenderen dat het verstandig is om, ook als prothesedrager, elk jaar uw mond en prothese te laten controleren", aldus Tandprothetische Praktijk Frank Leurs. "Het is ook voor u als prothesedragende patiënt belangrijk dat eventuele ongewenste veranderingen aan uw mondslijmvlies tijdig kunnen worden geconstateerd. Daarnaast is het van belang dat de pasvorm van uw prothese in orde is."


"Sommige mensen doen tien of zelfs wel twintig jaar met hun kunstgebit. Gemiddeld zou een gebitsprothese elk jaar moeten worden aangepast en elke vijf tot zes jaar vervangen moeten worden. De belangrijkste reden hiervoor is het slinken van de kaak. Dit is een natuurlijk en continu doorgaand proces. Het gevolg hiervan is dat de prothese steeds minder goed gaat passen en hierdoor losser gaat zitten, met alle onplezierige gevolgen van dien. Uw zorgverzekeraar biedt u elke vijf jaar de mogelijkheid uw gebitsprothese te vernieuwen. Over het algemeen wordt de volledige prothese voor 75 procent vanuit de basisverzekering vergoed. Vanuit de aanvullende tandartsverzekering is extra vergoeding mogelijk."
"Alle volwassenen in Nederland hebben een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. Dit betekent dat u zelf een eerste deel van de zorg betaalt die u krijgt. Wanneer u dit bedrag dit jaar reeds heeft bereikt, is het wellicht verstandig om dit kalenderjaar nog een nieuwe prothese te laten vervaardigen zodat u voor maximale vergoeding in aanmerking komt."
"Wenst u tijd te reserveren bij onze tandprotheticus voor een consult en een advies, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer 075-6353994 of via onze website: www.tppfrankleurs.nl.";

Artikel geplaatst op donderdag 15 november 2018 - 10:27