Rodi

Chokade: unieke chocolade van de VersKade

Wija Hendrickx druk met de productie van Pietjes voor het sinterklaasfeest. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ZAANDAM - Chokade staat bekend om haar ijs. "Jullie hebben echt het lekkerste ijs van de Zaanstreek", kreeg het bedrijf de hele zomer te horen. Het ijs komt in het voorjaar weer terug. De focus bij Chokade ligt nu op chocolade - en dat is wel zo fijn want daarmee komen we prettig de winter door. De chocolatiers zijn vorig jaar begonnen met een selecte serie huisgemaakte bonbons. Maar het bedrijf in de VersKade is ambitieus en groeit in haar assortiment. Speciaal voor Sinterklaas en Kerst maakt Chokade de komende weken heerlijke chocoladeverrassingen.Chokade bestaat uit een team van patissiers en chocolatiers met veel passie voor het vak. Wija Hendrickx is bedrijfsleider. "Al onze producten zijn huisgemaakt. We maken dagelijks truffels, breekchocolade en bonbons. Populair zijn de in chocolade gedipte stukjes mango en gember en snijbonbons", legt Hendrickx uit. "We verkopen ook business to business. Mijn collega's zijn nu voor een grote klant bezig met een opdracht van 1500 truffels. De partij gaat straks richting een ambassade. Daarnaast maken we ook chocoladecadeaus in opdracht voor bruiloften en andere vieringen, en we leveren aan delicatessenwinkels in de regio."

Origin chocolade


De chocolade die Chokade gebruikt is van Zuid-Amerikaanse origine. Uit Venezuela komen bijvoorbeeld de ingrediënten voor de vullingen. "We werken alleen met origin-chocolade - dat is traceerbare chocolade - dan weet je bij welke boer de bonen vandaan komen. Onze producten worden ambachtelijk bereid met zo min mogelijk toegevoegde geraffineerde suikers. Daardoor hebben de bonbons een hele natuurlijke smaak", vertelt Hendrickx.
Deze chocolatiers zijn ook altijd op zoek naar nieuwe 'eigen' smaken voor bonbons. "Zo ontstond ook onze mooie bonbon met Amarena-kersen en peper."
Hendrickx en haar team zijn nu druk met de productie voor de feestdagen, maar zodra die drukte voorbij is gaan ze verder met het experiment 'De perfecte bonbon zonder suiker'. " Dat wordt nog een uitdaging, maar wel een hele leuke uitdaging!", vindt Hendrickx.
Speciaal voor Sinterklaas liggen tot en met 5 december de lekkerste Pietjes van chocolade in de vitrine.
Chokade is gevestigd in de VersKade aan Westzijde 174a in Zaandam. Tel.: 06-14144332. Volg Chokade ook op Facebook.

Artikel geplaatst op maandag 26 november 2018 - 09:53

Foto's