Rodi

Kerstdiner in Argentijnse sferen bij El Toro Zaandam

'Reserveer op tijd voor uw kerstdiner!' (Foto's: El Toro; fotowerking Bart Agterberg/Rodi Media)

ZAANDAM - De dagen van lekker eten in goed gezelschap komen steeds dichterbij. El Toro is er al helemaal klaar voor. Tijdens de kerstdagen, dinsdag 25 en woensdag 26 december, serveert het Argentijns restaurant in Zaandam speciale vijfgangen kerstmenu's. Dit vanzelfsprekend helemaal in warme, Argentijnse kerstsfeer. Gasten kunnen uiteraard ook van de gewone kaart bestellen.


"Ons restaurant is dan helemaal in kerstsfeer versierd. Onze gasten dineren gezellig met Spaanstalige muziek uit Argentinië op de achtergrond. Misschien hebben we ook wel livemuziek", beschrijft El Toro-eigenaar Balyk Rakib de kerstsfeer bij El Toro.
Bezoekers kunnen kiezen uit een aantal vijfgangenmenu's. "Onze gasten beginnen met 'pan de ajo y mantequilla', oftewel brood met allioli, kruidenboter en tapenade. Daarna hebben we keuze uit diverse soepen en als derde gang kunnen onze gasten voor verschillende voorgerechten gaan. Voor het hoofdgerecht hebben we heerlijke Argentijnse vis-, vlees- of vegetarische maaltijden en daarna serveren we uiteraard een dessert. Wat dat wordt? Dat is een verrassing van onze chef-kok!" De kerstmenu’s kosten 47,50 euro per persoon en voor kinderen tot en met 11 jaar 19,50 euro.
Wie liever een 'gangbaar' menu wil, kan kiezen uit de andere (vlees)gerechten op de kaart. "We serveren vlees van de Black Angus. Omdat de koeien vrij in de natuur lopen, is het natuurlijk vlees. Er zijn bovendien geen chemische producten aan toegevoegd en we grillen op houtskool in onze keuken voor een lekkere smaak", vertelt Balyk iets meer over de achtergrond van de vleesgerechten.
Vanzelfsprekend heeft El Toro ook bijpassende wijnen. Balyk geeft een greep uit de ruime keuze. "We serveren als rode wijnen onder meer een krachtige Malbec en Cabernet Sauvignon. Als witte wijnen hebben we onder andere Chardonnier en Sauvignon Blanc in huis. We hebben ook cocktails en sangria."
El Toro bevindt zich op Dam 16 in Zaandam. Mensen kunnen met het restaurant contact opnemen via tel.: 075-7712815 en e-mail: contact@eltorozaandam.nl. Op de website www.eltorozaandam.nl is alle informatie over de menu's te vinden.

Artikel geplaatst op woensdag 28 november 2018 - 12:51