Rodi

'We zijn up-to-date voor de toekomst'
Ruimer pand voor ruimere service bij Kettenis Auto's

V.l.n.r. Gerrit Vleeshakker, eigenaar Richard Kettenis en Peter Bosman. (Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

ZAANDAM - Bij Kettenis Auto's in Zaandam is veel veranderd. Het autobedrijf heeft haar pand grondig verbouwd. Dat betekent dat eigenaar Richard Kettenis zijn diensten flink kan uitbreiden. "We zijn up-to-date voor de toekomst", klinkt hij enthousiast.


"We hebben een ruimere werkplaats omdat we de keuken en het kantoor beneden hebben weggehaald en beschikken over een grote bedrijfswagenbrug. We kunnen daardoor nu de grootste lengte bedrijfswagens en campers onder handen nemen. Deze wagens passen makkelijk op onze nieuwe brug."
Door de verbouwing is het bedrijfspand ook twee keer zo hoog geworden, van 4 naar 8 meter. Kantoor en keuken zijn nu boven en beneden is een wachtruimte gecreëerd. "Door de huidige hoogte kunnen we bijvoorbeeld meubelbakwagens en resteelauto's nu zonder problemen in onze werkplaats behandelen."

Up-to-date
Om in allerlei opzichten up-to-date te zijn, heeft Kettenis Auto's sinds twee jaar AutoCrew. "Dat is een werkplaatsformule van Bosch, een van de grootste leveranciers van auto-onderdelen. Via Bosch, waar we een partnership mee hebben, krijgen we onder meer opleidingen. Dat is nodig ook, want in onze branche is stilstaan achteruitgang. We moeten bijblijven, zodat we weten waar we over praten."
Richard kijkt in dat kader ook altijd naar verdere uitbreiding van de diensten en mogelijkheden. "Onlangs hebben we een spoelmachine voor de automaatversnellingsbak aangeschaft. Ook zijn we bezig met nieuwe airconditioningmachines voor gewone en hybride autosystemen. Deze kunnen een hoop storingen vermijden."
Opening

Kettenis Auto's heeft kort geleden haar vernieuwde zaak geopend. "Het was een grote opening", blikt Richard terug. "Al onze klanten waren uitgenodigd en we hadden een hapje en drankje. Er kwam maar liefst 150 man en dat op een zaterdagmiddag!"
Kettenis Auto's bevindt zich op Zomerdijk 24 in Zaandam. Meer informatie via info@kettenisautos.nl, 075-6146474 en www.kettenisautos.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 19 december 2018 - 16:39