Rodi

Cornelis Aten BV Makelaars: 130 jaar jong

Mark Dik voor zijn makelaarskantoor. (Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

WORMERVEER - Cornelis Aten BV Makelaars is naar eigen zeggen zo goed als zeker het oudste makelaarskantoor van Zaanstad. Inmiddels zijn zij alweer tien jaar gevestigd op de huidige locatie aan Zaanweg 86/87 in Wormerveer. Mark Dik: "We zijn in de afgelopen 130 jaar een aantal keren verhuisd, maar altijd aan de Zaanweg gebleven. Dit heeft natuurlijk een belangrijke reden. De Zaan kunnen we met gemak de levensader van Zaanstad noemen en aan de levensader van Zaanstad wil je als makelaarskantoor graag je diensten aanbieden!"


Het gaat goed met Cornelis Aten BV Makelaars. "Na de periode van financiële crisis van 2008 tot ongeveer 2015 kunnen we ondertussen stellen dat de prijzen van zowel woningen als commercieel vastgoed weer enorm zijn aangetrokken. Met regelmaat worden de vastgestelde vraagprijzen door de krapte op de markt door meerdere geïnteresseerden overboden. Bij deze prijsontwikkeling is de lage rentestand ook een factor die flink meewerkt bij het gegeven dat kopers bereid zijn diep in de buidel te tasten om tot een aankoop te komen. Het Amsterdam-effect is in Zaanstad goed voelbaar. In Amsterdam rijzen de prijzen al vele jaren de pan uit. Steeds meer Amsterdammers die op zoek zijn naar een woning verleggen daarmee hun grenzen. Zaanstad komt daarbij overduidelijk in beeld bij veel Amsterdamse woningzoekenden", vertelt Dik.
Naast in woningen is Cornelis Aten BV ook actief als adviseur in verzekeringen. Daarnaast is in haar pand Arcade Hypotheek Adviescentrum gevestigd. Hierdoor wordt cliënten een compleet aanbod in de financiële sector geboden. Verder begeeft Cornelis Aten BV zich in de commerciële onroerend goedmarkt. Dik: "Wat dat betreft, is de locatie van ons makelaarskantoor perfect: midden in het winkelgebied Zaanweg / Marktstraat / Marktplein. Een paar jaar geleden stonden er nog diverse winkels in het winkelgebied leeg. Mede door onze bemiddeling zijn op dit moment nagenoeg alle winkels bezet. Het is overigens goed waarneembaar dat het winkelgebied van Wormerveer de laatste jaren steeds drukker is geworden. Niet in de laatste plaats is dit het werk van bevlogen ondernemer Leon Hamming, die zelf met zijn Saenkanter Fashion in het gebied actief is. Wormerveer heeft op dit moment duidelijk de functie van winkelhart Zaanstad-Noord."
Meer over Cornelis Aten BV Makelaars is te vinden op de website: www.cornelisaten.nl. Het makelaarskantoor bevindt zich op Zaanweg 86/87 in Wormerveer.

Artikel geplaatst op donderdag 20 december 2018 - 12:11