Rodi

Runnersworld Zaandam heet vanaf januari RunX

Het team van RunX Zaandam. (Foto: RunX Zaandam)

ZAANDAM - Runnersworld Zaandam is samen met vijf andere hardloopzaken uit de Runnersworld-groep een nieuwe coöperatie van hardloopwinkels gestart: RunX. Dit om aan te sluiten bij een andere inkooporganisatie en zo te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Dit betekent dat de hardloopwinkel uit Zaandam vanaf dinsdag 1 januari een ander uiterlijk, logo en dus naam heeft.


Voor de klant verandert er praktisch niets. "We gaan niet verhuizen, houden hetzelfde personeel en blijven gewoon open. De Runnerworld-cadeaubonnen, en -pasjes blijven uiteraard geldig en ons concept verandert evenmin. We staan voor de recreatieve en wedstrijdloper. De klanten krijgen een uitgebreide loop- en videoanalyse waarbij we de juiste loopschoenen opmeten en tevens bekijken we samen wat hun trainingsbelastbaarheid is. Kortom, onze winkel is gewoon de juiste plek om de schoenen te voelen, passen en meten in plaats van op internet iets te bestellen en dan maar te gokken of dat goed gaat. De loopanalyse kan op afspraak en we nemen daar ook echt ruim de tijd voor", legt Frank Ossen, eigenaar RunX Zaandam, uit.
Het zestal Runnerworld-winkels besloot zich te verenigen in de nieuwe coöperatie RunX om te kunnen blijven inspelen op de lokale behoefte van de hardloper. "Alle winkels bij onze vorige inkooporganisatie nemen voor een bepaald percentage een verplicht basisassortiment aan hardloopartikelen bij hun inkooporganisatie af. We merkten dat dit percentage steeds groter werd, waardoor we onze vrijheid in het inkopen steeds meer verloren. Om die reden kozen we als RunX voor een andere inkooporganisatie."
"Hardlopen is een specialisme en als winkel hebben we een regionale functie", legt Frank verder uit. "Het publiek is in het oosten van het land anders dan hier. We hebben in onze regio veel hardloopevenementen, terwijl hardlopers in bijvoorbeeld Brabant in verhouding meer aan cross- en trailrunning doen. De vraag naar schoenen is daardoor anders. Verder zie je dat mensen steeds langer worden. We vonden een nieuw Deens merk Fushion dat daar op insprong en looptights in extra lengtematen levert. We moeten op die wijze kunnen inspelen op ontwikkelingen. Dat vind ik ook onze kracht. Als franchiser hebben we een bepaalde inkoopvrijheid nodig. We wilden terug naar die basis. Bovendien zorgen we ervoor dat onze website steeds up-to-date blijft met de nieuwste loopschoenen en gadgets. Als er nieuwe artikelen zijn, wil je die daar dan ook natuurlijk meteen tonen."
RunX Zaandam bevindt zich op Gedempte Gracht 58. Meer informatie: 075-6315354 en vanaf januari ook op de nieuwe website runx.nl/winkels/zaandam.

Artikel geplaatst op donderdag 20 december 2018 - 12:25