Rodi

Shinrin-Yoku wandeling voor rust

Natuurcoach Mariëlle Kerssens. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - Shinrin-Yoku is de Japanse kunst van het 'bosbaden' en is nu ook overgewaaid naar Europa. Shinrin-Yoku is niet letterlijk 'een bad in het bos' maar 'het met al je zintuigen opnemen van de natuur'. Natuurcoach Mariëlle Kerssens uit Assendelft verzorgt sinds kort Shinrin-Yokuwandelingen en workshops voor mensen die wel een oppepper kunnen gebruiken. Mariëlle: "In deze tijden van stress door bijvoorbeeld technologie kan één keer per maand een bosbad van twee uur je al helpen jezelf los te maken van alle technologie waarmee je dagelijks te maken hebt. Je komt ermee uit je hoofd en dat geeft ontspanning!"


Mariëlle: "Je dompelt je met Shinrin-Yoku als het ware onder in de natuur, waardoor je herstelt en verfrist. Daarom noemen ze het in Japan bostherapie. Het heeft direct een positieve invloed op de gezondheid en het humeur. Het verlaagt de bloeddruk, vermindert stress, verhelpt depressies en verbetert het immuunsysteem en de creativiteit. Het is een natuurlijke geluksoppepper!"
De natuur beleven kan mensen helpen die overspannen of ziek zijn (of herstellen van een ziekte). Het werkt ook rustgevend voor mensen die hoogsensitief, hoogbegaafd, hyperactief zijn of zich niet goed kunnen concentreren. Het geeft nieuwe energie en maakt mensen vriendelijk en dankbaar. "Je kunt je er zelfs rijker en jonger door gaan voelen", weet Mariëlle.
Tijdens een Shinrin-Yoku-wandeling leren deelnemers met praktische, creatieve en ontspannende oefeningen te voelen hoe het écht met ze gaat en wat eventueel beter kan. Ze leren anders naar natuur te kijken en te ervaren wat het bos voor ze kan doen.
Een keer meewandelen of een workshop volgen? Bel 06-12406521 of mail@mariellekerssens.nl. Meer informatie: www.shinrin-yoku-wandeling.nl.

Artikel geplaatst op maandag 14 januari 2019 - 09:53