Rodi

De nieuwe generatie duurzame ondernemers

Studenten Regio College Zaandam bezoeken Impact Hub Amsterdam, * een netwerkorganisatie dat advies geeft en inspireert op het gebied van sociaalmaatschappelijk en duurzaam ondernemen. (Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

ZAANDAM/AMSTERDAM - Het Regio College Zaandam heeft voor ambitieuze MBO- en VAVO studenten een onderwijsprogramma ontwikkeld: StartUP! Het is een excellentieprogramma waarbij studenten in een korte tijd extra competenties aanleren om daarmee een eigen bedrijf op te kunnen zetten. Tijdens het programma, dat uit drie fases bestaat, doen ze kennis op over het ondernemerschap. Ze bezoeken bedrijven en ontmoeten gastsprekers. Vorige week bezochten twintig studenten Impact Hub Amsterdam* om zich te laten inspireren op het gebied van duurzaam en sociaalmaatschappelijk ondernemen dat ze - met het oog op een veranderende wereld - goed van pas gaat komen.Met dit onderwijsprogramma laat het Regio College Zaandam zien dat ze gelooft in het ondernemerstalent van de nieuwe generatie. Door in jong talent te investeren en ze te begeleiden naar een duurzame en sociaalmaatschappelijke onderneming. De Zaanstreek is van nature een ondernemende streek en dat wil Het Regio College Zaandam voor dit gebied behouden en verder door ontwikkelen.

SociaalbewustDe studenten volgen het programma naast hun reguliere studie. Ze krijgen daarbij coaching van een team docenten en professionals uit het bedrijfsleven. Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit een oriëntatiefase, opbouwfase en testfase. De ondernemende jongeren leren hoe ze hun bedrijf kunnen presenteren en hoe ze een eigen netwerk kunnen opbouwen. De studenten worden uitgedaagd om creatief, grensverleggend en sociaalbewust te handelen. Vanuit de gedachte dat een onderneming een grotere slagingskans heeft als de ondernemer zichzelf ontwikkelt, werken zij binnen StartUP! ook aan hun persoonlijk groei als ondernemer en mens. Dat vraagt om moed en de bereidheid om kritisch naar zichzelf te kijken.

OndernemerschapAan het einde van de opleiding krijgen de studenten een erkend 'Open Badge' certificaat en maken ze kans om een startkapitaal plus coaching te winnen ter waarde van 5000 euro.
Vorig jaar won Daan Horak met zijn startup 'Cell Charge'. Daan ontwikkelt horecatafels die draadloos mobiele telefoons opladen via zonne-energie. Ervaren ondernemers zagen wel wat in het product van Daan en werken nu met dit talent samen aan de prototypes.
Een andere student kwam er na het doorlopen van het programma achter dat het ondernemerschap niet echt bij hem paste. De competenties die hij in de loop van de studie extra ontwikkelde, leverde hem onlangs wel een mooie promotie op.
Bij het Regio College Zaandam bouw je tijdens de StartUP! dus niet alleen aan je competenties als ondernemer maar ook aan jezelf! Voor meer informatie over dit onderwijsprogramma kijk op: www.regiocollege.nl/opleidingen/startup
Rodi Media is Mediapartner van het onderwijsprogramma StartUP!

Artikel geplaatst op maandag 21 januari 2019 - 11:47