Rodi

BSG Muziektheater

De Zere Neus van Bergerac wordt door de leerlingen van de BSG gespeeld, gezongen en gemusiceerd. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - De leerlingen van het muziektheater van de BSG spelen dit jaar een stuk gebaseerd op Cyrano de Bergerac. De Zere Neus van Bergerac is een sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen en een belachelijke neus. Het is een bewerking op het door Arjan Ederveen geschreven stuk van het RO theater. Door de leerlingen van de BSG gespeeld, gezongen en gemusiceerd.


Een verwarde wens-fee is in het verkeerde sprookje aanbeland. Denkt ze bij de wieg van een babyprinsesje te staan, blijkt er een jongetje in te liggen dat Cyrano heet. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede gaven krijgt Cyrano een grote neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Ondertussen wordt de mooie stagiaire-fee Roxanne op pad gestuurd om de fout recht te zetten. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven: ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand.
De uitvoeringen zijn op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 maart in de aula van de BSG. De zaal gaat open om 19.45 uur. De kaarten à € 5,- zijn te bestellen via: Roosjen.s@berger-sg.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 - 12:43Reacties (1)


A.m.luken-pouw ongeveer 1 jaar geleden

Super voorstelling, zere kaken van het lachen,professioneel gebracht, hulde

Reageer