Rodi

'Meer regionale functie'
Breen verhuisd naar voormalige Oorspong-locatie

Het nieuwe pand van Breen Schoorl aan Damweg 7 is nu ook uitstekend bereikbaar per auto. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

SCHOORL - Breen Schoorl is verhuisd van het centrum van Schoorl naar de Damweg, waar eerst de Oorsprong was gevestigd. Afgelopen donderdag is het gloednieuwe pand aan Damweg 7 feestelijk geopend voor publiek. "Het assortiment is uitgebreid, de winkeloppervlakte drie keer groter en er is volop parkeergelegenheid voor de deur", vertelt Robin, zoon van en 'een van de gezichten van Breen'.


Breen heeft een ruim assortiment ijzerwaren, sleutels en sloten, elektra, (tuin)gereedschap, verfartikelen, machines en toebehoren in huis. De historie van Breen gaat terug naar 1956, het jaar dat Eef Breen een petroleumhandel startte. In 1965 kwam een bedrijfspand met woning aan Voorweg 66. Daar startte zij in 1969 met de verkoop van ijzerwaren en gereedschappen en werd er bovendien een winkel aangebouwd. In 1976 werd de ijzerhandel aan Heereweg 34 overgenomen, dochter Lida en schoonzoon Siem gingen daar ondernemen. In 1987 werd het pand in het centrum aan Heereweg 2 aangekocht en na een verbouwing in 1988 werd hier de onderneming voortgezet. Heereweg 34 werd gesloten. In 1990 stopte de petroleumverkoop en in 1996 ging moeder Eef met pensioen, waarna de winkel aan de Voorweg haar deuren sloot. In het centrum werd het pand in de loop der jaren uitgebreid en aangepast en kwamen zoon Robin in 2005 en schoonzoon Remy in 2009 het team versterken.

Regionale functie

Zaterdag 25 maart werd de winkel in het centrum gesloten. Het team van Breen is blij met de nieuwe locatie. "Dit pand aan de Damweg heeft een winkeloppervlakte van bijna duizend vierkante meter", vertelt Robin. "Dat is bijna drie keer groter dan de vorige winkel. Het assortiment is uitgebreid en met de ruime parkeergelegenheid voor de deur wordt een bezoek een stuk laagdrempeliger. Breen staat bekend om haar service, kennis, kwaliteit en persoonlijk benadering, we hebben we in de loop der jaren een vaste klantenkring opgebouwd. Dit alles samen met de uitstekende bereikbaarheid en de locatie hopen we een meer regionale functie te krijgen en daarmee onze klantenkring verder uit te breiden."

Artikel geplaatst op maandag 03 april 2017 - 10:48Reacties (0)


Reageer