Rodi

Bekroond Circus Sijm komt met nieuwe show

Het publiek van Circus Sijm voelt letterlijk de betrokkenheid van de clown. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL / EGMOND AAN ZEE - Circus Sijm presenteert van woensdag 16 tot en met zondag 20 augustus haar nieuwe show in de tent aan de Sportlaan in Schoorl. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus staat het circus op het terrein van de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee.I
n zijn piste serveert directeur Alex Sijm van het Noord-Hollands familiecircus een maaltijd van spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een saus van vaart en ‘aanraakbaarheid’. In november 2016 is het circus voor haar manier van werken onderscheiden met de NHN Cultuur Award 2016. Om dit te vieren is het gezelschap op tournee met een compleet nieuwe show; De Toekomst van de Historie is een ode aan het klassieke circus. Het is een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – krijgen gasten al een warm onthaal rondom de cirkel (piste). Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkracht acrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. Het Italiaanse clownsduo Di Lello’s blinkt uit met een combinatie van muziek, ballet en mimiek waarmee het stel bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn. In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer voel je de vlammen van de vuurspuwer, ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Als de clown even later zo moet huilen dat de tranen als straaltjes richting het publiek stromen, voelt het publiek letterlijk de betrokkenheid.


Kaartverkoop

Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt 12 euro, in plaats van 16 euro. Baby's tot en met een jaar mogen gratis mee. De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Artikel geplaatst op woensdag 16 augustus 2017 - 13:17