Rodi

Hondsbossche Events van alle markten thuis

Elke week is anders, het aanbod rouleert, mensen zijn blij en de sfeer is goed op de kofferbakmarkten in Schoorl en Camperduin. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

SCHOORL / GROET / CAMPERDUIN - De wekelijkse kofferbakmarkt op het evenemententerrein in Schoorl, de Wrakhoutmarkten aan de voet van de Hondsbossche Zeewering in Camperduin, Discgolf Events in de duinen bij Groet, springkussenverhuur en nu ook nog 19 augustus de Gondelvaart in Koedijk waar Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen een nieuwe impuls aan de markt gaan geven; de zomermaanden zijn drukke tijden voor de mannen achter Stichting Hondsbossche Events.


De kofferbakmarkten in Schoorl en Camperduin trekken wekelijks honderden bezoekers die lekker komen struinen langs de kramen en kleedjes. “Het zijn de mooie momenten, dat iemand bijvoorbeeld net die ene leuke jurk of dat aansprekende schilderij op de kofferbakmarkt scoort. De laatste tijd bieden mensen zich spontaan aan om muziek te komen maken”, vertelt Jan van Assem. “Dat is leuk. Zoiets ontstaat en iedereen vindt het prachtig. Dus wie wil optreden (akoestisch) tijdens de kofferbakmarkt, kan zich melden.”


Braderieën
Jan is al jaren marktmeester van de sfeervolle maandagavondmarkten in Groet, Hans van de zomerbraderieën op de dinsdagen in Schoorl. Samen zorgen ze voor bedrijvigheid en een gevarieerd aanbod in beide dorpskernen. Vanaf dit jaar geven de heren een extra dimensie aan de markt tijdens de Gondelvaart in Koedijk. “Die wordt vervroegd naar 16.00 uur, het aanbod wordt nog gevarieerder en er komen foodtrucks.”
Naast al deze bezigheden is Jan bedrijvig met zijn disc golfactiviteiten in de Schoorlse Duinen, vermakelijk voor zowel groepen als individuen, beginners en gevorderden. Jan: “Het is een ideaal uitje voor als het net geen strandweer is. edereen kan het doen, jong en oud. In combinatie met een bezoek aan de Bokkensprong of de Duingroet, die de benodigdheden verhuren, is de dag helemaal compleet.”
Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Stichting Hondsbossche Events op: www.hondsbossche-events.nl.

Artikel geplaatst op maandag 17 juli 2017 - 10:50

Foto's