Rodi

Bereid je voor op Rondje Bergen
Hoofdsponsor Bodyvit Studio geeft effectieve loopcursussen

Bodyvit Studio stoomt de deelnemers aan Rondje Bergen klaar voor vijf of tien kilometer hardlopen. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Bodyvit Studio start in de week van 14 augustus met zesweekse loopcursussen om deelnemers aan Rondje Bergen klaar te stomen voor de vijf of tien kilometer. Bodyvit Studio is hoofdsponsor van Rondje Bergen dat plaatsheeft op zondag 1 oktober.
De cursussen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers. Elke looptraining bestaat uit een duur- en/of interval training waarbij de focus ligt op de juiste looptechniek. De deelnemers krijgen een persoonlijk trainings- en voedingsschema en analyse van de lichaamshouding en er wordt gekeken naar aspecten als de afwikkeling van de voeten en houding in enkels en knieën. "We beginnen rustig aan en kijken eerst hoe een persoon efficiënter kan leren hardlopen", legt trainer Mischa de Jong uit. "Door onder andere de lichaamshouding te verbeteren voelt hardlopen lichter aan. Met de juiste looptechniek loop je efficiënter en voorkom je bovendien blessureleed. We trainen in kleine groepen, dat werkt motiverend omdat je aan elkaar kunt optrekken. In het begin van de cursus ligt de focus op techniek en houding. In de loop van de cursus verhogen we de intensiteit en duur van de loop. Iedereen kan met deze trainingen, totaal twaalf, zijn of haar hardloopdoel bereiken en wordt goed voorbereid op een heerlijk Rondje Bergen."
De trainingen zijn buiten en worden gegeven op dinsdag om 19.00 uur, woensdag 20.15 uur en zaterdag om 10.00 uur. Deelnemen kost 55 euro per persoon. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.bodyvitstudio.nl of bel 072-5825710.

Artikel geplaatst op maandag 07 augustus 2017 - 14:21

Foto's