Rodi

38ste Rondje Bergen in vizier
Deelnemers kunnen profiteren van hardlooptrainingen Bodyvit Studio

(Foto: Sandra Groot / RM)

BERGEN - Hardlopers kunnen alvast uitkijken naar de 38ste editie van Rondje Bergen. Zondag 1 oktober staan het centrum en de bosrijke omgeving van Bergen in het teken van dit sfeervolle, jaarlijkse evenement.


Rondje Bergen is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen loopevenement waar zo’n 1.800 sportievelingen aan meedoen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen meedoen aan de jeugdloop van één of twee kilometer. Zij worden ingedeeld in leeftijdscategorieën. Volwassenen kunnen zich inschrijven voor de vijf, tien kilometer of tien Engelse mijl. Inschrijving is mogelijk tot circa een week voor de loop. De route van Rondje Bergen verschilt per afstand en voert door het centrum van Bergen, de omgelegen bossen en het duingebied. Kijk voor meer informatie over het hardloopevenement op www.rondjebergen.nl

Hardlooptrainingen

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, geeft hoofdsponsor Bodyvit Studio zesweekse loopcursussen in de buitenlucht. De lessen zijn volledig gericht op Rondje Bergen. De trainingen starten in de week van 14 augustus en zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers. Elke training bestaat uit een duur- en/of intervaltraining waarbij de focus ligt op de juiste looptechniek. De deelnemers krijgen een persoonlijk trainings- en voedingsschema en analyse van de lichaamshouding en er wordt gekeken naar aspecten als de afwikkeling van de voeten en houding in enkels en knieën.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.bodyvitstudio.nl of bel 072-5825710.

Artikel geplaatst op zondag 30 juli 2017 - 11:36