Rodi

Bedrijf in Beeld
Bij-Zorg voor extra hulp naast thuiszorg

De oprichters van Bij-Zorg, van linksaf: Anita Strooker (voor), Marjan Winkelaar, Els Bohnenn, Karin Paarlberg en Marijke Janssens. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

SCHOORL - Van Nederlanders wordt verlangd dat ze zo lang mogelijk thuis blijven wonen. In de praktijk blijkt dat niet altijd gemakkelijk te zijn. Zo kunnen de kinderen ver weg wonen en vrienden en/of buren niet altijd tijd hebben. Om in te springen op de aandachtspunten die niet onder thuiszorg vallen, sloegen zorgexperts Marjan Winkelaar, Karin Paarlberg, Els Bohnenn, Marijke Janssens en Anita Strooker de handen ineen en richtten het bedrijf Bij-Zorg op. "De naam zegt het al", zegt Els, "we zijn er voor iedereen die naast reguliere thuiszorg extra hulp kan gebruiken."


Ouderen betalen liever voor huishoudelijke hulp dan dat ze familie of vrienden om hulp vragen; dat is gebleken uit het onderzoek dat Ouderenorganisatie ANBO vorig jaar hield onder vijftienhonderd ouderen. Daarin komt ook naar voren dat ze liever kiezen voor zorg op maat dan voor iedereen dezelfde zorg. Bij-Zorg is een particulier bedrijf en verleent haar diensten in Schoorl, Bergen en nabije omgeving. Bij-Zorg springt in op de vraag naar incidentele zorg. Want hoe kom je bijvoorbeeld naar de kapper of oogarts als er niemand is om je daar naartoe te begeleiden? Daarbij kan ook structurele zorg in verpleging en verzorging ontbreken. Alle 'gaten' kunnen worden opgevuld door Bij-Zorg. "Niet alle werkzaamheden vallen immers binnen het budget van de thuiszorg", weet Marijke die zelf al jaren een omvangrijke thuiszorgorganisatie in Amsterdam runt. "Bij-Zorg springt hierop in en heeft een ruime database van gescreende mensen met ieder een eigen specialiteit", vertelt ze. "Zelf zijn we als oprichters van Bij-Zorg gediplomeerd en hebben wij jarenlang ervaring opgedaan in verschillende zorginstellingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook 's nachts verplegen en een cliënt begeleiden bij een artsbezoek. Maar we hebben ook mensen binnen de organisatie voor praktische taken, zoals het doen van boodschappen, administratief werk, onderhouden van de tuin of koken aan huis. Sommigen willen gewoon alleen gezelschap, zoals tijdens een wandeling of een dagje uit. Dat regelen we ook."

Kijk voor meer informatie over Bij-Zorg op www.bij-zorg.nl of bel naar Marijke Janssens: 06-39219657. Alle wensen kunnen met haar worden besproken in een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Bij-Zorg beschikt over een 'Bij-Huis' aan de rand van de Schoorlse duinen. Dit sfeervolle huis is speciaal ingericht om mensen met een zorgvraag een vakantie te kunnen bieden.

Artikel geplaatst op vrijdag 08 september 2017 - 13:32