Rodi

Culinaire natuurbeleving in Hargen en Camperduin
Strandpaviljoen Struin, Hargen en Luctor et Emergo verwennen wandelaars

Vlnr. Elke Oldenburg, Tanja Bredewout, Clifton Tuinfort en Kevin Bredewout slaan de handen ineen met de Strandtrek. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

CAMPERDUIN / HARGEN - 'De mooiste culinaire strandwandeling van Nederland'; zo noemen de organiserende horecaondernemers de 'amusetour' Strandtrek dat 7 oktober van 12.00 tot 18.00 uur plaatsheeft in Camperduin en Hargen. "De kleinschaligheid, het afwisselende landschap, ongedwongen sfeer en onderlinge samenwerking maken dit tot een uniek evenement."


Deelnemers aan de Strandtrek beleven tijdens een wandeling van 3,5 kilometer - die naar wens ook uitgebreid kan worden - de nieuwe natuur rondom Camperduin en Hargen, gecreëerd om de kust te versterken. Onderweg steken de wandelaars op bij de drie strandpaviljoens Hargen, Struin en Luctor et Emergo waar ze worden verwend met een heerlijke amuse. "In april was de eerste editie van Strandtrek", vertelt Elke Oldenburg van Strandpaviljoen Hargen. "Een enorm succes! Mensen komen voor het totaalplaatje. Nergens in Nederland vind je immers zoveel verschillende landschappen die bijeenkomen op één plek. Strand, duinen, polder, bos en de zeewering; dit stukje Nederland heeft gewoon alles! Onderweg genieten van een heerlijke amuse en drankje maken het tot een culinaire natuurbeleving." "Kevin Bredewout van Luctor et Emergo is blij met de fijne, onderlinge samenwerking. "Om dit soort evenementen te organiseren is dat van essentieel belang. Je versterkt elkaar en zet tegelijkertijd Camperduin en Hargen nog beter op de kaart." "Camperduin en Hargen waren enkele jaren geleden in een vergeethoek geraakt", weet Clifton Tuinfort van Struin. "Dat is nu wel anders. Het is een vertrouwd startpunt voor mooie wandelingen en lange fietstochten door de duinen, over de dijk, langs het strand of in de polder. Met dit evenement hopen we nog meer mensen bekend te maken met dit mooie stukje Nederland."

Aanmelden


Vanwege het grote succes van de eerste editie - en om teleurstellingen te voorkomen - is het aan te raden om van te voren in te schrijven via: struin.nu/strandtrek/
Hier kan men ook aangeven welke paviljoen als startlocatie de voorkeur heeft. Houd www.facebook.com/strandtrek in de gaten voor aantrekkelijke Strandtrek-acties. Parkeerplek in Camperduin en in Hargen is ruim voldoende aanwezig. Uiteraard kan voor de liefhebber een bijpassende wijn worden geschonken. Met deelnemers die een voorkeur hebben voor een vegetarische amuse wordt rekening gehouden.

Artikel geplaatst op dinsdag 26 september 2017 - 09:48