Rodi

Krachtige zwart-witportretten bij Merlet
Opening expositie Marco Borsato en Michèl Poort drukbezocht

Marco Borsato met links van hem Bergenaar en fotograaf Cees Noort en rechts zijn moeder Mary Borsato. (Foto: Rodi Media / TL)

SCHOORL – Optreden in een uitverkocht Ziggo Dome, daar draait hij de hand niet meer voor om, maar een serie van 35 zelfgemaakte foto’s tonen aan kunstminnend publiek vindt hij 'best eng', zoals Marco Borsato zelf zegt tijdens de drukbezochte opening van zijn foto-expositie in Restaurant-Hotel Merlet in Schoorl.


Krachtige zwart-witportretten van artiesten als Pascal van Bløf, Barry Hay van de Golden Earring, Nick en Simon, Van Velzen, Douwe Bob en dj Nicky Romero prijken aan de wanden van de Zanderijzaal in Merlet. Met een lichtgevoelige 85 mm lens legde Borsato zijn collega's uit de muziekwereld in zijn kleedkamer tijdens de Nederlandse concertreeks Vrienden van Amstel Live vast op de gevoelige plaat.
Humberto Tan, die net als Marco Borsato passie voor fotograferen heeft en meedeed aan RTL4-talentenjacht Het perfecte plaatje (en deze won), opende de expositie. Tan sprak lovende woorden over de expositie van zijn 'fotografiemaatje' maar ook hoe Borsato is als vriend, en hoe hij alles met passie doet. “We zullen elkaar altijd vinden in gemeenschappelijke interesses, omdat ze oprecht zijn. Jij verveelt nooit, je bent een man van goud!”

Passie

De geboren Alkmaarder fotografeert sinds een jaar of vijftien maar leerde de fijne kneepjes van fotograaf Raymond Rutting. "Marco heeft aanleg voor fotografie", vertelt Rutting. "Om met iemand te werken met zoveel passie voor het vak en de wil heeft om iets te leren, is fantastisch." Borsato ziet het als een geweldige eer om te exposeren bij Merlet, maar prijst nog meer de kunstenaars, zoals Michèl Poort die gelijktijdig zijn beelden in Merlet tentoonstelt. Met Heartbeats stelt Poort het hart centraal. Het kloppend hart ziet hij als symbool voor een bruisend leven en de missie om het geloof in te ruilen voor liefde, het kruis aan de muur vervangen door het hart. Poort's kunstwerken zijn net als de expositie van Marco Borsato tijdens de Bergense Kunst10daagse en vervolgens tot en met 30 december in het sfeervolle Merlet aan Duinweg 15 te bewonderen.

Artikel geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 - 18:54

Foto's