Rodi

(Advertorial)
Gebruik jij een wc-borstel?

(Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben last van spijsverteringsklachten. Ze variëren van oprispingen, verstopping tot diarree en brandend maagzuur. Gebruik jij een wc-borstel? Dan heb jij spijsverteringsproblemen.


Dat hoeft niet ernstig te zijn, zoals bijvoorbeeld bij prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa, maar vervelend is het wel. De wetenschap laat zien dat darmproblemen vaak gerelateerd zijn aan welvaartsziekten, auto-immuunziekten en zelfs aan mentale aandoeningen, waaronder depressie, autisme en ADHD. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, is het niet voldoende om te vertrouwen op een probiotisch drankje of elke dag een bak Bulgaarse yoghurt. Bestrijding van darmproblemen vraagt om een goed behandelplan, waarin de totale darmflora en alle beïnvloedende factoren worden meegenomen. Zo moeten onze evolutionaire behoeften weer worden geïntegreerd in ons moderne leven.
Het is nooit te laat. Met gerichte voedingsadviezen en een persoonlijk behandelplan is veel meer mogelijk dan je zou denken. Met de juiste leefstijl laat je je lichaam optimaal functioneren en daardoor ben je blijer, alerter, sterker en gezonder. We zeggen niet voor niets: een goede gezondheid begint in de darm!
Voor meer informatie: www.centrumengelbrecht.nl. Voor vragen en afspraken: info@centrumengelbrecht.nl
Centrum Engelbrecht (tevens Lyme Centrum), Gerbrandtslaan 14, 1871 AP Schoorl, 072-5317900.

Artikel geplaatst op dinsdag 24 oktober 2017 - 07:54