Rodi

'Schoorl voelt voor mij als thuiskomen'
Kaasboer Niek viert eerste lustrum met fraaie aanbiedingen

'Kaasboer Niek' met zijn kinderen Youri, Tirza en Boris. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Niek Reijne, zo heet hij voluit maar klanten kennen hem als Kaasboer Niek. Wie zijn fraaie kaasspeciaalzaak - die hij in relatief korte tijd op de kaart zette - binnenstapt, wordt vriendelijk ontvangen. "Deze maand, 23 januari om precies te zijn, begin ik aan mijn zesde jaar in Schoorl", vertelt hij trots. "Dat vieren we met leuke aanbiedingen."


Zo is deze maand de Oude Jan in de aanbieding voor 11.99 euro per kilo. Het is een snijdbare pittige Noord-Hollandse oude kaas, vernoemd naar zijn vader en voorzien van een embleem met het familiewapen. Een ander prachtproduct op de plank is Pittige Marrigje, een pittige kwaliteitsmosterd die perfect past bij Oude Jan. Dat kan ook niet anders want de mosterd is vernoemd naar zijn moeder. "Het is voor mij een manier om ze te eren."
Niek zit nooit stil. Op vakantie gaat hij nagenoeg nooit, zijn ziel en zaligheid legt hij in zijn speciaalzaak. Regelmatig wordt zijn deskundigheid door leveranciers ingezet en net als in 2016 doet hij mee aan de verkiezing 'Beste Boerenkaasspecialist van Nederland'. In 2016 wist hij de tweede prijs te bemachtigen. "Ik ben voortdurend bezig met kwaliteitsverbetering."
Niek is al een waar 'dorpsicoon'. Trots vertelt hij hoe hij in Schoorl terechtkwam. "Ik ben opgegroeid in Haarlem, mijn ouders hadden een kaaswinkel. Mijn familie zit al generaties lang in de kaas. Het is mij dus met de paplepel ingegoten. Ik heb heel Noord-Holland afgeweest om een kaaswinkel over te nemen, maar in Schoorl bleef ik hangen. Daar voelde het meteen als thuiskomen."

Omzetverhoging

Na vier jaar ondernemen in de winkel aan de Paardenmarkt verhuisde hij naar deze A-locatie aan Heereweg 23. Dat bleek een schot in de roos. "De omzet is met zestig procent gestegen. Datzelfde jaar stopte Werner met zijn winkel in Bergen. Veel van zijn klanten komt nu bij ons. Maar ook omdat we nu meer 'in de loop' zitten, wippen toevallige passanten en toeristen ook naar binnen." Waar hij in het begin alles zelf deed, wordt hij nu geholpen door personeel en zijn kinderen. "Zij werken parttime bij me", zegt hij. "Ik ben heel trots op ze. En ik werk al jaren met Ilse, met haar kan ik goed sparren."
Niek vindt het belangrijk dat ondernemers elkaar versterken om het winkelstraatbeeld aantrekkelijker te maken. "Dat is dan ook een van de redenen dat we nu ook zondag open zijn. Ik heb gemerkt dat dit wordt gewaardeerd. We kunnen nu ook mensen bedienen die door de week en zaterdag druk zijn. We zijn nu dus zeven dagen per week geopend."
De openingstijden zijn: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Kaasboer Niek, Heereweg 23, Schoorl, tel. 072-5093838. Kijk voor meer informatie op www.kaasboerniek.nl en Facebook.

Artikel geplaatst op maandag 15 januari 2018 - 11:12