Rodi

Fit4lady zet vrouwen in beweging
Vrouwen sporten zeventienduizend euro bij elkaar voor Hartstichting

(Foto: aangeleverd)

BERGEN - Fit4lady heeft onlangs tijdens het Nationaal Afslank Onderzoek ruim 1.200 vrouwen in 14 clubs in beweging gekregen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Per deelnemer werd 10 euro gedoneerd aan de Hartstichting. Voor de derde keer kon Fit4lady een ruimhartige cheque overhandigen aan de Hartstichting.


Het doel van het Nationaal Afslank Onderzoek was om vrouwen in vijf weken aan hun gewicht en gezondheid te laten werken, onder persoonlijke begeleiding. De Fit4lady circuittraining biedt afwisselende kracht-, spier- en conditietraining in 30 minuten. Uit de donatie aan de Hartstichting wordt iedere Fit4lady club in Nederland voorzien van een AED voor de wijk, waar mogelijk aan de buitenzijde van de club. Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. Iedere seconde telt. Hiervoor is in Nederland een effectief systeem van burgerhulpverlening. Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die oproepbaar zijn bij een hartstilstand in de buurt. Het is dus van levensreddend belang dat er op zoveel mogelijk punten een AED beschikbaar is. Fit4lady Bergen wil daarom bijdragen aan de meest optimale hulpverlening bij nood in onze wijk. Franchiseneemster Ina van Kesteren van Fit4lady Bergen hoopt dat vrouwen de gelegenheid blijven nemen om aan hun gezondheid te werken en hiermee het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen.
Fit4lady is geopend van maandag tot zaterdag van 08.30 tot 12.30 uur en van 16.00 tot 20.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is de club open van 08.30 tot 12.30 uur. Zie ook www.fit4lady.nl

Artikel geplaatst op donderdag 08 februari 2018 - 13:21