Rodi

Woon- en kunstgalerie Regenboog viert eerste lustrum
Een ontdekkingstocht langs bijzondere artikelen uit verre landen

Het ondernemersechtpaar Mieke en Ahm Kadir heeft al 25 jaar winkels in Bergen. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

BERGEN - Woon- en Kunstgalerie Regenboog is vijf jaar gevestigd aan Stationsstraat 6 in hartje Bergen. Dit jubileum wordt - later dit jaar - gevierd met speciale aanbiedingen en een feestje.


Het ondernemersechtpaar Mieke en Ahm Kadir is eigenaar van Woon- en Kunstgalerie Regenboog. Voordat ze veertig jaar geleden in Bergen neerstreken, was Ahm Kadir exportmanager bij Philips in Eindhoven. Omdat Mieke is geboren en getogen in Bergen, en het stel een eigen onderneming wilde starten, was de stap naar mooi Bergen snel gezet. Voor hun groothandel reisden ze de hele wereld rond, op zoek naar aparte en unieke producten uit de toenmalige derde wereldlanden. Doel was om mooie, handvervaardigde producten te importeren en zodoende de mensen daar aan werk te helpen. Het resultaat was dat zij jarenlang via eigen import en groothandel unieke artikelen aan onder andere warenhuizen als Bijenkorf en het voormalige V & D leverden.
Woon- en Kunstgalerie Regenboog
Omdat het reizen ze steeds meer ging opbreken, en meer van hun gezin wilden genieten, besloten Mieke en Ahm de groothandel af te bouwen en een detailhandel in het eigen dorp te starten. Zo begonnen ze 25 jaar geleden met hun exclusieve en populaire winkels; in 1993 met Global Village, na een paar jaar volgde Woongalerie Bergerhof en daarna Villa Galleria aan de Jan Oldenburglaan. Met een nieuwe naam, een nieuwe opzet en een nieuwe collectie werd vijf jaar geleden met Woon- en Kunstgalerie Regenboog een nieuwe start gemaakt aan de Stationsstraat. Deze woonwinkel kenmerkt zich door de verrassende en gevarieerde eigen collectie. Zo verkoopt het ondernemerspaar eetkamerstoelen, degelijke en comfortabele fauteuils, banken en aparte verlichting van duurzame kwaliteit en betaalbare prijzen. Tevens zijn er tal van kussens te vinden en woondecoratie- en cadeauartikelen voor huis en tuin. Ook is er veel keus op het gebied van lifestyle-artikelen, zoals tassen, sjaals, een grote collectie sieraden van zilver en halfedelsteen. Bijzonder zijn ook de oude, gedragen sieraden uit uitheemse landen. In de art and living studio achter in de zaak vindt men een interessante collectie op het gebied van kunst; schilderijen, keramiek en bronzen beelden van kunstenaars uit Bergen en omgeving maar ook uit verre landen. Kortom: Woon- en Kunstgalerie Regenboog is een must voor iedereen die op ontdekkingstocht wil langs bijzondere artikelen uit verre landen.

Woon- en Kunstgalerie Regenboog, Stationsstraat 6, Bergen, tel. 072-5314476. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondags van 12.00 tot 17.00 uur.

Artikel geplaatst op donderdag 22 februari 2018 - 10:05