Rodi

Merlet… 20 jaar aan de top

Vlnr.: Chef-kok Jonathan Zandbergen, Martin en Carla van Bourgonje en sommelier Stefan Wierda. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - De een ziet het als een zegen, de ander als een belasting… maar Martin en Carla van Bourgonje zijn bijzonder blij dat ze nu al meer dan 20 jaar hun Michelinster mogen verdedigen bij Merlet.


Een Michelinster behalen en vervolgens decennialang behouden, is echt een teamprestatie. Door de jaren heen zijn er diverse chef’s geweest die er in zijn geslaagd de eerste ster, binnengehaald door de Engelsman Alan Pearson, voor Merlet vast te houden. Momenteel hebben twee oud-chef’s van Merlet hun ‘eigen’ ster: Wilco Berends van De Nederlanden en Onno Kokmeijer van Ciel Bleu bij het Okura (deze chef wist zelfs twee sterren in de wacht te slepen). Sinds 2015 is Jonathan Zandbergen chef-kok van Merlet. In 2017 werd Jonathan talent van het jaar van de Gids Gault Millau. Binnenkort is hij bij SBS te zien als jurylid van het programma Masterchef. Naast Jonathan is Marco Helsloot (in 2017 kampioen bij de jonge koks) verantwoordelijk voor de keuken van Merlet. Het team van Merlet zal binnenkort vier grote diners gaan verzorgen in de Hermitage in Amsterdam rond de tentoonstelling Hollandse Meesters. Op 29 januari 1998 werd de eerste Michelinster uitgereikt aan Restaurant Hotel Merlet. 'Voor uw beeldvorming: dat was het jaar waarin Marianne Timmer en Ids Postma gouden medailles scoorden tijdens de spelen van Nagano. Zowaar, een topprestatie! 20 jaar heeft onze keuken de ster weten te behouden. Ook dat mag een topprestatie worden genoemd en dat vieren wij dit jaar met een prachtig jubileum!'
'Ter gelegenheid daarvan bieden wij u met plezier 20 procent korting aan op ons speciaal samengesteld Michelin-menu. Daarvoor betaalt u 100,00 euro per persoon. De actie is geldig op dinsdag, woensdag, donderdag en zondagavond in de maanden februari en maart 2018. Ook bent u gedurende deze maanden op zondagmiddag van harte welkom voor een uitgebreide lunch. Tijdens uw verblijf ontvangen wij u met een heerlijk aperitief om te toasten op 20 jaar Michelinster. Het Gastronomisch menu, samengesteld door Executive Chef Jonathan Zandbergen, wordt begeleid door drie glazen wijn die door onze sommelier Stefan Wierda speciaal zijn geselecteerd. Tevens serveren wij u Bru-mineraalwater en ter afsluiting een kopje Nespresso koffie naar keuze met huisgemaakte friandises. U kunt na afloop van uw diner blijven overnachten tegen een speciaal tarief (vanaf 59,00 euro per persoon inclusief ontbijt). De prijs voor het totale Michelin-arrangement bedraagt daarmee vanaf 159,00 euro per persoon! Reserveer onder vermelding van: ’20 jaar Michelin’, als u gebruik wilt maken van deze actie. Merlet is bereikbaar via 072-5093644 voor meer informatie en beschikbaarheid.'

Artikel geplaatst op dinsdag 20 februari 2018 - 11:19