Rodi

Eén met de natuur tijdens Boekenweek 2018

Dik van der Meulen vertelt over de relatie tussen wolven en mensen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het thema ‘natuur’ staat centraal tijdens de Boekenweek van dit jaar. Bibliotheek Kennemerwaard organiseert verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema. Want niet alleen het dagelijks leven, maar juist ook de literatuur kent een grote rijkdom aan fictie over mens en natuur. Daarnaast is het ook voor de liefhebbers van non-fictie heerlijk grasduinen in de bibliotheek. De Boekenweek vindt plaats van 10 tot en met 18 maart.


Eén van de activiteiten die georganiseerd wordt is ‘De kinderen van de nacht’. Dit is een voordracht over wolven en mensen. Dik van der Meulen, schrijver van ‘De kinderen van de nacht’, vertelt over de relatie tussen wolven en mensen. Over waarom de wolf ons altijd angst heeft ingeboezemd en wat ons tegelijkertijd in dit roofdier aantrekt. Een andere activiteit is een wandeling met natuurcoach Esther Boer door de binnenstad van Alkmaar: ‘Ervaar rust in een drukke stad!’ Zij neemt bezoekers mee om rust te ervaren en even minder gericht te zijn op prikkels van buitenaf. Verder is er voor iedereen die van mooie plaatjes houdt ‘Het mooie van de Schoorlse duinen’. Joop de Wit is natuurgids bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Regelmatig is hij in het duin te vinden om paddenstoelen en orchideeën te fotograferen en met groepen op pad te gaan. Met veel plezier heeft hij een selectie van zijn foto’s uit de Schoorlse Duinen gemaakt.

Reserveren voor activiteiten

Voor meer informatie en reserveringen kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Bibliotheek Kennemerwaard (www.bibliotheekkennemerwaard.nl) of bij de Klantenservice in de bibliotheek.

Artikel geplaatst op maandag 05 maart 2018 - 13:22

Foto's