Rodi

D66 opent meldpunt bouwlocaties

Odile Rasch en jan Snijder voor het braakliggende ‘Genet terrein’ in het hartje van Egmond aan Zee. (Foto: Peter de Graaff)

EGMONDEN - Gerard Belleman, inwoner van Egmond aan Zee, schreef enige maanden gelden een artikel in het Contact met de Egmonden waarin hij opriep om vooral alle creativiteit te gebruiken om bouwlocaties te onderzoeken.

"In zijn geval wees hij op het Genet-terrein", vertelt D66-fractievoorzitter Jan Snijder. "Dat zou bijvoorbeeld voor oudere inwoners een ideale locatie zou zijn om direct in de dorpskern te kunnen wonen. Geïnspireerd door Gerard Belleman en het feit dat D66 de komende vier jaar 500 woningen wil bouwen, roepen wij alle inwoners van Bergen, Egmond en Schoorl op in hun eigen buurt/dorp na te gaan welke locaties weleens een mogelijke bouwlocatie zou kunnen zijn" "Alle ideeën zijn welkom. D66 opent vanaf 9 maart 2018 het meldpunt via D66bouwlocaties@gmail.com. We hopen op erg veel meldingen en creatieve ideeën. Die brengen we in kaart en vervolgens gaan we in het voorjaar per dorp met de bewoners om tafel om deze meldingen te bespreken. Dan wordt in samenspraak een prioriteitenlijstje gemaakt, die gerelateerd wordt aan de kans van haalbaarheid. D66 zal dan voor de zomer een voorstel in de Raadsvergadering doen om de verdere haalbaarheid te onderzoeken. In de herfst 2018 komen we dan weer bij u terug met de haalbaarheidslijstjes en wat u daarvan vindt. Dan organiseert D66 een politiek “Wooncafé”! Daar ook informatie over Tiny House, CPO, Woongroepen en Kennemerwonen. Kortom samen de bouwplannen in kaart brengen en graag ook in beweging brengen!"

Artikel geplaatst op donderdag 08 maart 2018 - 09:59