Rodi

Yolan Koster wethouderskandidaat GroenLinks Bergen

Kandidaat-wethouder Yolan Koster (l) en lijsttrekker Femke Ouëndag. (Foto: aangeleverd)

GEMEENTE BERGEN - Zeer verheugd en vol overtuiging presenteert GroenLinks Bergen Yolan Koster als haar kandidaat-wethouder voor de gemeente Bergen.


Yolan Koster is naar het oordeel van de selectiecommissie een stevige en verbindende rasbestuurder die bewezen heeft verandering handen en voeten te kunnen geven. Zij doet dat vanuit het motto ‘Mensen Eerst’, een motto dat ze de afgelopen jaren op een overtuigende manier heeft weten te koppelen aan progressieve politiek. Koster is op dit moment wethouder sociaal domein en cultuur in de gemeente Woerden, lid van de commissie Gezondheidszorg & Welzijn van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en voorzitter van de Raad van Advies van het College van de Rechten van de Mens. Koster is vanaf 2006 actief als fractievoorzitter en wethouder voor Progressief Woerden. Koster: "Na twaalf jaar bouwen aan het sociaal domein in Woerden wil ik mijn bestuurlijke ervaring graag nog een keer inzetten op een andere plek. Bergen is een prachtige gemeente en ik ben vereerd met de voordracht. Ik wil graag met alle partijen in de gemeente inwoners ondersteunen en lokale gemeenschappen sterker maken. Voor mij is daarbij het belangrijkste dat je voortdurend de vraag blijft stellen wat beleid doet voor mensen. Als die systemen in de weg staan – en dat doen ze vaak - moeten we ze veranderen in het belang van onze inwoners." Alwin Hietbrink, voorzitter van het afdelingsbestuur en de selectiecommissie: "We hebben Yolan Koster gekozen na een zorgvuldige procedure waarin zowel interne als externe kandidaten zich konden kandideren. Yolan is naar onze overtuiging de juiste persoon voor Bergen op dit moment."
GroenLinks Bergen wil alle inwoners graag in de gelegenheid stellen kennis te maken met haar kandidaat-wethouder. Aanstaande zaterdag 17 maart is Yolan aanwezig op de verkiezingsborrel van de partij. Aanvang 16.30 uur bij Rogier Jonk Gallery & Artcafé op Plein 7 in Bergen. Om in te kunnen schatten op hoeveel mensen we moeten rekenen, graag aanmelden via femke.ouendag@gl-raadbergen-nh.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 - 11:00