Rodi

Rabo picknickbank in speelkuil van Groet

Van linksaf: Jan van Assem, Harry Blaauboer , Yvonne van der Meer, Jan Klaver en Hans Volkers. (Foto: aangeleverd)

GROET - Alsof het zo moest zijn. Op een zonovergoten middag werd de nieuwe bank door Jan Klaver, directievoorzitter a.i. van Rabobank Noord-Kennemerland, vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen en Staatsbosbeheer, in gebruikgenomen. Kom ‘m spotten: Een heerlijke plek in de duinen.


Bankdirecteur Jan Klaver: “Om onze dienstverlening te verbeteren, vragen wij klanten een enquête in te vullen. Per enquête gaat er 1 euro naar een goed doel. In 2017 was dit de Stichting van de Schoorlse Duinen. Met het bedrag van € 2.261 hebben zij deze enorme picknicktafel gemaakt. We wensen iedereen heel veel plezier ermee! De Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen doet nuttig werk in de omgeving. Zo zetten zij zich in voor onderhoud en vernieuwing. Daarmee zorgen zij dat het gebied er niet alleen goed en verzorgd uit ziet maar het vooral ook veilig en toegankelijk is voor bezoekers. En dat met totaal 60 vrijwilligers. Petje af! Wat het goede doel dit jaar is? Dan gaat er per ingevulde vragenlijst een euro naar de Alkmaarse voedselbank.”

Met steun van de Rabobank
Harry Blaauboer, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen: “Onze stichting bestaat sinds 2010, vanaf de periode vlak voor de branden. Nog steeds zijn we iedere dag flink bezig. Zowel in onze werkplaats, daar maken we alle materialen, als in de duingebied. Er blijft meer dan genoeg werk te doen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van versleten materialen zoals trappen, het herstellen van wandelroutes etc. En uiteraard is er ook geld voor nodig om Staatsbosbeheer te kunnen steunen. Wij zijn dan ook heel blij met de bijdrage van de Rabobank, die steun kunnen we goed gebruiken!”

Artikel geplaatst op donderdag 03 mei 2018 - 08:58