Rodi

Vernieuwend onderwijs op Boerderijschool Hooi

Boerderijschool Hooi geeft kinderen de ruimte om te leren van wat het leven te bieden heeft. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Boerderijschool Hooi bij de geitenboerderij van verzorgingstehuis Oudtburgh is als een van de prachtige schoollocaties 29 september feestelijk geopend. Ook ’t Boetje’ achter Therapeuticum Egelantier aan de Prinsesselaan is een mooi en inspirerend schoolhuisje vlakbij het Bergense Bos.


Boerderijschool Hooi geeft kinderen de ruimte om te leren van wat het leven te bieden heeft. Naast de boerderij met dieren is er een groenten- en bloementuin, een bos, een bijenstal, een vuurplek en een waterpartij. Zo zijn er met een natuurlijke vanzelfsprekendheid voldoende mogelijkheden voor het kind om te worden uitgedaagd. "Wij vertrouwen op de intrinsieke motivatie van elk kind om te leren in een levende, veilige en liefdevolle omgeving", aldus het team.
"Door veel in de natuur te zijn en deze te ervaren in al zijn eenvoud en schoonheid zal een kind worden aangesproken in zijn eigen authenticiteit; je mag dus zijn wie je bent. Dit maakt onze school ook heel geschikt voor kinderen die zich door hun gevoeligheid en eigenheid niet kunnen of willen conformeren aan een regulier schoolsysteem. Boerderijschool Hooi is een staatsvrije school, die wel door de overheid wordt erkend, maar niet gefinancierd. Leerlingen voldoen dus aan de wettelijke leerplicht, wanneer ze naar onze school komen. Ons flexibele, kindgerichte leerplan kunnen wij zelf bepalen en dat geeft ons de vrijheid om in te spelen op wat de kinderen nodig hebben."
Kijk voor uitgebreidere informatie ook naar de advertentie in deze krant en op www.boerderijschoolhooi.nl

Artikel geplaatst op zaterdag 07 juli 2018 - 14:51