Rodi

'Het is een prachtige nieuwe uitdaging'
Kaasboer Niek opent tweede speciaalzaak in Bergen

'Kaasboer Niek' met zijn kinderen Youri, Tirza en Boris. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL/BERGEN - 'Ik zie het als een prachtige nieuwe uitdaging. Ik ben nu vijfenhalf jaar actief in Schoorl, waar we een goede naamsbekendheid hebben opgebouwd. Toen mij ter ore kwam dat de Tromp-organisatie in Bergen zou worden overgenomen, ben ik meteen in gesprek gegaan. Daarna ging het heel snel", zegt Niek Reijne, beter bekend als Kaasboer Niek.

Met ingang van maandag 27 augustus opent hij in het verscentrum 't Drieluik aan de Jan Oldenburglaan 14 de deuren van zijn tweede kaasspeciaalzaak. "De winkel in Bergen krijgt hetzelfde ambachtelijke aanzien als ons bedrijf in Schoorl. In Schoorl ontvangen we met de regelmaat van de klok al klanten uit Bergen, dus de uitstraling van Kaasboer Niek blijft herkenbaar." Ook in Bergen gaat Niek werken met een goed team, zoals de klant dat gewend is. "Ik heb professionele mensen om me heen, die de winkel zelfstandig kunnen draaien. Maar, omdat de afstand tussen mijn beide zaken relatief klein is, ben ik zelf overal zichtbaar."

Prijsstelling
In Bergen brengt Niek hetzelfde assortiment als in Schoorl. Enthousiast: "Ja joh, tutti completi", lacht hij. "Naast een groot assortiment kazen en mooie Italiaanse wijnen, koekjes, koffie, olijfoliën, azijnen en snacks, bieden we warme nootjes die continu worden aangevuld. En, niet geheel onbelangrijk: we gaan dezelfde prijsstelling voeren als in Schoorl en dat merkt de consument zeer zeker op positieve wijze in zijn of haar portemonnee."
Bio- en boerenkaas

Kaasboer Niek is een van de gecertificeerde foodspecialistenwinkels die zich onderscheiden in vakkennis, kwaliteit en bedrijfsvoering. In april van dit jaar werd de kaasspeciaalzaak nog derde van Nederland en eerste van Noord-Holland - in de wedstrijd Beste Specialist Landleven 2018. "Deze wedstrijd wordt eens in de twee jaar georganiseerd en ook in 2016 vielen we dik in de prijzen met onze bio- en boerenkaas. Ach ja, ik ben nu eenmaal gek op dat stukje boerenkaas. Je proeft daarin echt het ambacht van het kaasmaken."
Niek vindt het belangrijk dat ondernemers elkaar versterken om het winkelstraatbeeld aantrekkelijker te maken. "Daarom zijn we ook op zondag open. Ik heb gemerkt dat dit wordt gewaardeerd. We zijn nu dus zeven dagen per week geopend."
De openingstijden zijn: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Kaasboer Niek, Heereweg 23, Schoorl, tel. 072-5093838. Jan Oldenburglaan 14 in Bergen. Kijk voor meer informatie op www.kaasboerniek.nl en Facebook.

Artikel geplaatst op woensdag 22 augustus 2018 - 11:12