Rodi

Therapeuticum Egelantier bevordert (positieve) gezondheid

Therapeuticum Egelantier is te vinden aan Prinsesselaan 52 in Bergen. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Positieve Gezondheid, we horen er tegenwoordig veel over. De fysiotherapiepraktijk van Liesbeth en Chris Vree werkt er al meer dan dertig jaar mee. Maar ook voor de andere therapeuten in de Egelantier is positieve gezondheid een van de pijlers bij de individuele therapieën en bij workshops.

               ADVERTORIAL
Liesbeth Vree legt uit: "Hoe we ons voelen hangt af van meerdere factoren. Niet alleen lichamelijke functies zijn bepalend, maar ook of we zingeving ervaren, of we mee kunnen doen, of we voor onszelf kunnen zorgen en of we echt kwaliteit van leven ervaren. Fysieke, emotionele en sociale uitdagingen horen bij het leven. Alsof wij op een evenwichtsbalk lopen waar krachten ons steeds vanaf trekken. Hoe kan ik mij teweer stellen tegen krachten die mij uit evenwicht brengen? Hoe kan ik mijn balk, mijn draagkracht, verbreden en stabiliseren, zodat ik mijn balans kan handhaven? Hoe kan ik invloed uitoefenen op pijn, onbehagen, slaapproblematiek of stress? Kan ik een ingang vinden die bij mij past en durf ik erop te vertrouwen dat ook kleine stapjes effect hebben."
In Therapeuticum Egelantier worden, naast de therapieën, ook workshops aangeboden voor preventie en zelfhulp die de gezondheid en balans bevorderen, van jezelf en van de mensen om je heen. Er wordt altijd in kleine groepen gewerkt. Dit alles in het kader van Positieve Gezondheid: het vermogen om je aan te passen en zelf de regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.
Therapeuticum Egelantier is te vinden aan Prinsesselaan 52 in Bergen. Meer informatie via www.therapeuticum-egelantier.nl.

Artikel geplaatst op zaterdag 29 september 2018 - 08:10