Rodi

Buitenspelen bij nieuwe naschoolse opvang in Bergen

Frans van der Grijn voor het Zeehuis in Bergen aan Zee, waar hij naschoolse opvang De Buitenbende is gestart. (Foto: aangeleverd)

BERGEN AAN ZEE- Bij de nieuwe naschoolse gastouderopvang de Buitenbende staat het buitenspelen centraal.


Uit de campagne 'Met een beetje risico komen ze er wel' van VeiligheidNL blijkt dat kinderen tegenwoordig steeds minder om leren gaan met risico’s, wat juist de kans op ongelukken vergroot. Risicovol spelen vergroot de motorische vaardigheden, het omgevingsbewustzijn, en de creativiteit van kinderen. Het draagt ook bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, de onafhankelijkheid, het zelfvertrouwen en het doorzettingsvermogen van kinderen, blijkt uit internationaal onderzoek.
Frans van der Grijn wil met zijn vriendin Edith van Overveld het buitenspelen in Bergen stimuleren. Samen startten ze daarom ‘De Buitenbende’, een naschoolse gastouderopvang waar het buiten zijn centraal staat. Frans heeft jarenlang ervaring als onder andere pedagogisch medewerker, atletiektrainer en organisator van kinderkampen. Hij is de gastouder en trekt er met de kinderen op uit. Edith organiseert en regelt alles en fungeert als achterwacht.
Speelterrein van de Buitenbende is het gebied rondom het Zeehuis in Bergen aan Zee, waar de kinderen gebruik kunnen maken van de faciliteiten en wanneer nodig kunnen verblijven bij slecht weer. Frans gaat daar met de kinderen de natuur in om spannende, sportieve en uitdagende avonturen te beleven.
De Buitenbende is drie dagen per week open voor maximaal zes kinderen (vanaf ongeveer zes jaar). De Buitenbende is officieel geregistreerd en wordt (gedeeltelijk) vergoed door de kinderopvangtoeslag. Meer informatie: www.debuitenbende.nl, mail: frans@debuitenbende.nl of tel. 06-10293944.

Artikel geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 - 09:58