Rodi

Voortaan ook Gl-diploma op PCC Oosterhout

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Door de landelijke vernieuwingen in de bovenbouw van het vmbo, kunnen leerlingen van PCC Oosterhout nu hun praktijkgerichte opleiding ook afsluiten op het niveau van de gemengde leerweg (vmbo Gl). De aansluiting op het mbo wordt daarmee nog beter.


Het Petrus Canisius College heeft vmbo-opleidingen op alle niveaus in huis. PCC Oosterhout is al jaren de plek voor de sterk praktijkgerichte vakcollege-opleidingen voor instromers op Gl-, Kb- en Bb-niveau. De leerlingen van deze opleidingen leren liever met hun handen én hun hoofd, dan alleen vanuit een boek. Zij gaan daarom vanaf de allereerste schooldag voor minimaal dertig procent van de schooltijd met praktische vakken aan de slag.
Vanaf dit schooljaar kunnen deze leerlingen op PCC Oosterhout hun theorie- en praktijkvakken nu ook op het hoogste vmbo-niveau (Gl) afsluiten. Vestigingsdirecteur Johan Dekker: “We zijn blij met deze mogelijkheid, omdat wij onze ambitieuze leerlingen hiermee tegemoetkomen. Met name technische opleidingen zijn populair en de vraag naar goed opgeleide vakmensen neemt toe. We hebben vrij veel leerlingen die in de loop van hun opleiding echt goed ‘op stoom’ raken. Zij krijgen hiermee extra aansluitingsmogelijkheden naar met name de mbo-opleidingen op niveau 3 en 4.”

Artikel geplaatst op vrijdag 25 november 2016 - 08:45Reacties (0)


Reageer