Rodi

Rabobank vergroot lokale impact

Ugur Pekdemir presenteert de impact van de Rabo op onze regio. Te vinden op rabobank.nl/nkl en @RabobankNKL. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Dinsdag 21 maart was een bijzondere dag voor de Rabobank. De bank publiceerde haar landelijke jaarverslag en presenteerde de koers waarmee de bank nog meer de verbinding wil maken met de samenleving. Hoe zien we dit terug in onze regio? Een gesprek met Ugur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Noord-Kennemerland.


“Wat we doen is eigenlijk niet nieuw maar we geven er anders aandacht aan. We zijn al heel lang de bank waarvan de medewerkers de mensen en organisaties om ons heen kennen. En vice versa. Dat tonen we nu duidelijker. Zie onze ‘bekende gezichten’ in de bushokjes, op netwerkbijeenkomsten, op onze inloopspreekuren, op Rabofietsen in de dorpen, met onze camper enzovoort. Waar het om gaat is dat we klanten willen tonen dat wij er voor hen zijn. Het vergroten van onze ‘welkom factor’ noem ik dat."


Verbinden en kennis delen

"De meerwaarde van de Rabo zit voor een belangrijk deel in de warme verbindingen met mensen om ons heen. Wij willen iets extra’s voor onze omgeving betekenen, door kennis die wij hebben te delen. Kennis die zit in de Rabo organisatie en die bijvoorbeeld online beschikbaar is. Zelf ben ik groot fan van @RaboEconomie op Twitter. En nog zo’n must, maar dan voor beginnende ondernemers, de Rabo site www.ikgastarten.nl. Online is natuurlijk niet het enige. Onze adviseurs brengen onze kennis ook graag over. In één op één gesprekken, bij netwerkbijeenkomsten, etc."

Maatschappelijk partner

"Iedereen kent de Rabo in onze ‘partnerrol’. Denk aan sponsoring. Ook daarin zit een nieuwe beweging. De partnerschappen die we hebben, willen we betekenisvol laten zijn. Daar zit steeds vaker een maatschappelijke component in. Daarnaast wil ik wijzen op Rabo Clubkas, een lokaal initiatief waarmee we 150 clubs een steuntje in de rug geven. Vanaf volgende week mogen onze klanten stemmen welke clubs zij een extra bijdrage gunnen. Hiervoor krijgen zij via de post een stemkaart. Totaal verdelen we 65.000 euro. Fantastisch om ook zo invulling te geven aan de verbinding, aan een aandeel in elkaar."

Artikel geplaatst op donderdag 16 maart 2017 - 09:59