Rodi

Klein Grut al tien jaar een begrip in Egmond

(Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE – Kinderkleding vinden is niet altijd makkelijk. Waar vind je nou de écht leuke merken bij elkaar: spijkerbroekjes die als gegoten zitten, hippe truien, stoere vesten, leuke kleurtjes en kwalitatief goede kleding? Of stoere rubber laarzen in twaalf kleuren. Zoek niet verder, want Klein Grut aan de Voorstraat heeft het allemaal!

Klein Grut bestaat eind van deze maand tien jaar en is niet meer weg te denken uit de Egmondse winkelstraat. “Het is gewoon enorm leuk werk”, zegt eigenaresse Esther. “De kinderen die hier tien jaar geleden hun eerste babykleertjes kregen heb ik op zien groeien. Mijn collectie loopt tot en met maat 152, dus daar groeien ze rond de tien jaar een beetje uit. Dan wordt het tijd voor tienerkleding.”

Kleding en meer

Esther stemt de collectie zoveel mogelijk af op de wensen van haar klanten. Daarbij maakt zij al tien jaar gebruik van vaste merken als Feestje, Noppies ,Jubel, Cars, Funky XS, Bam Bam, Happy Horse en sinds kort ook Star Freak en B.e.s.s.. Naast de kleding is er ook een speciale babyhoek in de winkel met veel cadeaus en accessoires. “Ik weet altijd direct als er een baby is geboren in Egmond”, lacht Esther. “Dan is er een plotselinge run op cadeaubonnen. Maar natuurlijk ook de babycadeaus, zoals knuffeldoekjes of pluche dieren. Die pak ik altijd extra leuk in om het superfeestelijk te maken. Dat is overigens wel een prettige kant aan een winkel als deze. Je hebt altijd blije mensen in de winkel.”
Leuke jubileumacties

Momenteel hangt de winkel vol met voorjaars- en zomermode. “De trend van nu is weer lekker fleurig; we zien veel kleur”, vertelt Esther. ”Via Facebook heb ik regelmatig acties. En ik deel altijd direct de foto’s als er weer nieuwe kleding binnen is gekomen. Voor het tienjarig bestaan heb ik in de week van 29 maart tot en met 2 april ook een aantal speciale acties. Van leveranciers heb ik heel veel leuke spulletjes gekregen om weg te geven. En voor de baby van de maand maart ligt een cadeaubon van Klein Grut klaar!”
Klein Grut, Voorstraat 95, 1931 AJ Egmond aan Zee, Tel: 072-5061136
Kijk ook op Facebook/Klein Grut

Artikel geplaatst op maandag 20 maart 2017 - 09:18