Rodi

'Het koken had onze prioriteit'
Restaurant La Chatelaine sluit haar deuren

Henny (l) en Aart voor hun Chatelaine. (Foto: Vincent de Vries/RM)

EGMOND AAN ZEE - Het boek gaat dicht voor Henny en Aart Visser. Na 40 jaar met veel liefde en passie te hebben gekookt voor vele (trouwe) gasten, gaat de deur van hun restaurant La Chatelaine in Egmond aan Zee met ingang van 1 september voorgoed dicht.


Omdat Henny en Aart geen opvolgers voor La Chatelaine hebben en bovendien de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje gepasseerd zijn, namen zij de beslissing om de handdoek uiteindelijk in de ring te gooien. "Maar", zegt Henny glunderend: "We nemen niet helemaal afscheid van dit pand, want het wordt onze woning. Aart en ik gaan er een onwijs gave loft met serre van maken. Ook de verhuur van een aantal appartementen gaat gewoon door. We hebben er twee en van onze huidige keuken realiseren we nog een appartement. Blijven we evengoed nog onder de mensen."


Wereldberoemd

Want dat ze hun bedrijf zullen gaan missen staat als een paal boven water. De twee horecadieren pur sang hebben hun hele ziel en zaligheid in het oergezellige restaurant gelegd. Met als gevolg een gastenboek dat inmiddels volstaat met welgemeende bedankjes en mooie afscheidswoorden in de trant van: 'We zullen jullie en La Chatelaine missen, waar de gasten een nauwelijks te evenaren prijs/kwaliteitverhouding krijgen voorgeschoteld'. En die kwaliteit; ja daar steekt Henny haar handen graag voor in het vuur. "Mijn man Aart is zijn hele leven kok geweest. Hij heeft zelfs nog in het wereldberoemde restaurant Kronenhalle in het Zwitsere Zürich gewerkt", meldt de uitbaatster niet zonder trots. "Vandaar dat wij het koken altijd op plan één hebben gesteld. Wij maken alles zelf; van de mayonaise, de dressings, de bonbons, tot het roken van vis en de frieten aan toe." Ook trouwe medewerkster Anouk kookt volgens Henny inmiddels net zo goed als Aart en haalde door de jaren heen alle horeca- en wijndiploma's die maar nodig waren.

Afscheid

Voor de gasten van La Chatelaine bestaat tot en met 21 augustus de mogelijkheid nog te genieten van de á la cartekaart waar de wereldberoemde biefstuk op prijkt. "Van donderdag 24 augustus tot en met donderdag 31 augustus vieren wij ons afscheid", vervolgt Henny. "We zijn die hele week geopend en verwelkomen de gasten met een feestelijk glas bubbels. We serveren een speciaal driegangen keuzemenu en als bedankje geven wij eenieder na afloop een klein traktatie uit eigen keuken mee."
Inboedel

Op 1 september valt het doek definitief voor Henny en Aart die op zondag 3 september nog een open dag organiseren om mensen de gelegenheid te geven iets van de inboedel van La Chatelaine aan te schaffen. Henny: "Onze gasten zoeken nu al spullen uit, maar ik weet zeker dat we na 1 september nog heel veel over hebben. Iedereen is 3 september van harte welkom vanaf 12.00 uur om iets leuks uit te zoeken."
Langs deze weg bedanken Henny en Aart al hun gasten voor 40 jaar klandizie en het in hun gestelde vertrouwen.

Artikel geplaatst op maandag 14 augustus 2017 - 09:11