Rodi

Fysiotherapie Ronde De Egmonden bestaat vijftien jaar

Het team van Fysiotherapie Ronde De Egmonden. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF - Op 1 september 2002 zette Tosca Ronde haar handtekening onder het contract voor overname van de praktijk van Loes Ero in Egmond aan den Hoef. De praktijk bestaat in september dan ook vijftien jaar!


Samen met Mark Zwart, nog steeds werkzaam bij Fysiotherapie Ronde, heeft Tosca Ronde vanaf die tijd als fysio- en manueel therapeut gewerkt in de Egmonden. Later kwam daar de praktijk in de Prins Hendrikstichting op de derde verdieping bij, waar in 2012 in samenwerking met Zorgcirkel en de cliëntenraad een fitnesszaal is gerealiseerd.
Tosca: "Het is een dynamisch bedrijf en wij blijven ontwikkelen. Waar de ontwikkeling in de eerste jaren vooral gericht was op uitbreiding zijn wij de laatste jaren vooral bezig met het uitbreiden van kennis en specialisaties. Samen met Mark ben ik begonnen en nu werken in de praktijk maar liefst vijf therapeuten, een waarnemer en een back office-medewerker. Inmiddels hebben wij diverse specialisaties waardoor wij een breed scala aan patiënten kunnen behandelen, van jong tot oud. Komend jaar studeren drie therapeuten af voor hun master. Een resultaat waar ik eigenlijk best trots op ben."
Ook wordt samenwerking gezocht met diverse netwerken: het Netwerk Orthopedie (vanuit het NoordWest ziekenhuis) en het Netwerk Oncologische Zorg. Ook hier vindt verdieping en scholing plaats evenals het uitwisselen van ervaringen en kennis. Alles is erop gericht om de fysiotherapeutische begeleiding van deze patiëntengroepen op een nog hoger plan te tillen.
In al die jaren heeft de praktijk een veelzijdig patiëntenbestand opgebouwd met veel trouwe patiënten. In de tweede helft van de maand september krijgt iedere patiënt een kleine attentie om even stil te staan bij die vijftien jaar fysiotherapeutische begeleiding van veel Egmonders (en daarbuiten).

Artikel geplaatst op maandag 18 september 2017 - 10:25

Foto's