Rodi

Nederland Leest de toekomst

REGIO - Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in grote getale. Nederland Leest gaat dit keer over Robotica. Lees de toekomst en krijg het boek Ik, Robot cadeau van je bibliotheek (zolang de voorraad strekt).Tijdens Nederland Leest, van 1 tot en met 30 november, grijpt Bibliotheek Kennemerwaard het thema ‘Robotica’ aan om, met diverse partners, een uitgebreid aanbod interessante en boeiende lezingen en bijeenkomsten te organiseren.


Een verrassende reis in de wereld van de Robotica
Wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt belangstellenden op woensdagavond 1 november in de bibliotheek in De Mare (Alkmaar) mee op een verrassende reis door de techniek achter de astronomische wetenschap. Een lezing over onder andere Marswagentjes en robottelescopen.
Robots nu en in de toekomst
Yvonne Jägers, werkzaam bij Robots.nu, is expert op het gebied van Robotica. Zij neemt iedereen op donderdagavond 16 november in de bibliotheek in Alkmaar Centrum mee op reis in de wereld van robots. Robots worden steeds meer gebruikt in onze maatschappij. Wat betekent dit voor de mens?
Pop-up leesclubs
Samen lezen is nog veel leuker dan in je eentje. Speciaal voor Nederland Leest organiseert de bibliotheek in een aantal vestigingen een pop-up leesclub rond het boek Ik, Robot van Isaac Asimov.

Reserveren
Reserveren voor activiteiten kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de vestigingen. Men kan alleen per pin betalen.

Artikel geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 - 11:30