Rodi

Grote rommelmarkt Eensgezindheid

Het Kerkplein staat zaterdag 2 juni in het teken van de grote rommelmarkt. (Foto: aangeleverd)

EGMOND-BINNEN - Muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen houdt zaterdag 2 juni voor de 48ste achtereenvolgende keer haar jaarlijkse grote rommelmarkt. De markt vindt plaats op het Kerkplein -van circa 2500 vierkante meter - dat vol staat met spullen van uiteenlopende aard. De opbrengst gaat naar de muziekvereniging. De toegang is gratis.


De leden van de muziekvereniging en tal van vrijwilligers trachten de koopwaar vanaf 9.00 uur aan de man/vrouw te brengen met maar één doel voor ogen; een zo hoog mogelijke opbrengst behalen voor de muziekvereniging. De spullen die op het plein worden uitgestald zijn door eigen leden opgehaald bij mensen die deze spontaan beschikbaar stelden. Op de rommelmarkt wordt zo'n 45.000 kilo aan overtollige spullen te koop aangeboden. Artikelen zijn divers; van kleding, schoeisel, radio- en tv apparatuur, computerspullen, tuingereedschap, c.v. en sanitaire spullen, groot en klein meubilair tot gereedschappen, antieke spullen, curiosa, glas en aardewerk, potten en pannen, fietsen, boeken, lampen en andere elektrische apparatuur, speelgoed en lp's. Als speciale service worden de gekochte (grote) spullen tegen een geringe vergoeding thuisbezorgd in de regio Haarlem - Den Helder.
Publiek kan bovendien genieten van versgebakken pannenkoeken, soep, broodjes, verfrissingen en koffie en thee. Bij het Rad van avontuur worden weer tal van prijzen over het marktterrein gestrooid. Van de opbrengst worden nieuwe muziekinstrumenten aangeschaft en een deel wordt gebruikt om de kosten van de eigen muziekopleiding te bekostigen.

Artikel geplaatst op donderdag 24 mei 2018 - 10:40