Rodi

Nieuwe mbo-4 opleiding van start bij Tetrix

Wat geleerd wordt tijdens de opleiding, kan direct in de praktijk worden toegepast. (aangeleverde foto)

HEERHUGOWAARD - Met ingang van schooljaar 2017-2018 start Tetrix in samenwerking met het Horizon College in Heerhugowaard de mbo-4 bbl-opleiding Technicus Mechatronica Systemen. De opleiding is samengesteld in overleg met toonaangevende bedrijven werkzaam in de mechatronica.
In twee jaar tijd worden studenten opgeleid tot het hoogst erkende mbo-niveau. Studenten kunnen deelnemen aan deze opleiding als ze minimaal beschikken over het mbo-3 diploma Eerste Monteur Mechatronica met aantoonbare werkervaring. Wie hier niet (volledig) aan voldoet, maar wel de capaciteiten, motivatie of ruime ervaring in soortgelijke functies/opleidingen (bijvoorbeeld servicemonteur WTB) heeft, kan op basis van een intakegesprek en een toelatingstoets mogelijk alsnog deelnemen aan deze opleiding, eventueel met een voorbereidingsjaar.
Het lesprogramma bestaat uit een theoretisch gedeelte waarbij studenten wekelijks één dag onderwijs volgen op het ROC en bij Tetrix Techniekopleidingen in Heerhugowaard zes verdiepende praktijkgerichte modules volgen van ieder vijf dagen. De overige tijd werken ze in het leerbedrijf. De praktijkgerichte modules worden verzorgd door ervaren instructeurs uit de mechatronica-industrie. Wat geleerd wordt tijdens de opleiding, kan direct in de praktijk worden toegepast.
Meer weten? Woensdag 5 april is er van 16.00 tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst over deze nieuwe opleiding, op locatie van Tetrix Techniekopleidingen in Heerhugowaard. Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via http://tetrixtechniek.nl/inschrijven-informatiebijeenkomst-mechatronica

Artikel geplaatst op vrijdag 31 maart 2017 - 21:55Reacties (0)


Reageer