Rodi

Banketbakkerij de Roset in de (ijs)prijzen

Banketbakkerij de Roset in de (ijs)prijzen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Banketbakkerij de Roset, met twee filialen in Castricum en een in Heerhugowaard, valt op met zijn, zeg maar gerust overheerlijke ijs. Dat vinden niet alleen de klanten, maar ook de collega-banketbakkers! Eigenaren Martin en Carmen Langeveld kregen daarom de Gildetrofee uitgereikt door Neerlands grootste en meest exclusieve banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk, waarbij zij al jaren aangesloten zijn.


De ondernemers krijgen de onderscheiding voor hun jarenlange stabiele kwaliteit en technische bijdrage aan het ‘Gilde van de betere banketbakkers’ en dan met name voor hun zelfgedraaid room-en sorbetijs. Het ijs wordt gefabriceerd met verse melk van een plaatselijke boer en bevat veel vers fruit. De onderscheiding is een blijk van waardering namens collega-banketbakkers uit heel Nederland. Waar succesrecepten vaak angstvallig worden beschermd als ‘het geheim van de smid’, geven de banketbakkers van Heerlijk & Heerlijk ze juist graag aan elkaar prijs. Hierdoor brengen ze elkaar steeds weer op nieuwe ideeën en komen ze samen tot de allerlekkerste producten.

Het allerbeste ijs

Martin Langeveld van Banketbakkerij de Roset maakt inmiddels alweer acht jaar zelf ijs. Bij de bereiding van de vele ijssoorten wordt alleen gewerkt met verse grondstoffen van plaatselijke ondernemers. Er worden geen extra middelen toegevoegd om het ijs langer goed te houden, waardoor een puur product ontstaat. Zo wordt voor het sorbetijs alleen maar vers fruit gebruikt. “Niet de gemakkelijkste weg, omdat je goed moet zoeken naar de allerbeste aardbeien, maar het is wel enige juiste keuze”, aldus Martin Langeveld..
De adviseur van het gilde, Hans Tros, overhandigde afgelopen donderdag samen met tien collega-banketbakkers de bijbehorende trofee. Tros: “Banketbakkerij de Roset presteert al jaren op zeer hoog niveau in de branche. Het room- en sorbetijs dat in deze banketbakkerij wordt vervaardigd onderscheidt zich door zijn heerlijke verse smaak zonder dat hier gebruik wordt gemaakt van smaakversterkers.”

Artikel geplaatst op maandag 08 mei 2017 - 11:54Reacties (0)


Reageer