Rodi

‘Organisatie Tour de Waard staat als ’n huis’
Bot Bouw al sinds jaar en dag sponsor Waards wielerevenement

Gem Bot jr.: 'Tour de Waard is een evenement dat mensen en generaties bindt.' (foto Richard Rood)

HEERHUGOWAARD – De naam Bot Bouw is al decennialang verbonden aan hét Waardse wielerevenement, de Tour de Waard. ,,Of we er letterlijk vanaf dag 1 bij betrokken zijn geweest, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar ikzelf kan me in elk geval niet herinneren dat dat niet het geval was”, aldus Gem Bot jr., die het 105 jaar oude familiebedrijf sinds enkele jaren samen met zijn neef – die ook Gem heet – runt.
,,Het huis van de familie Bot aan de Middenweg wordt al sinds jaar en dag gebruikt als uitvalsbasis voor de vrijwilligers en het huis van mijn opa lag ook aan het parcours. Als klein jongetje keek ik al naar toprenners als Joop Zoetemelk, Peter Winnen en Gerrie Knetemann. Nu doen de grote namen uit de wielerwereld natuurlijk niet meer mee, maar dat maakt de Tour de Waard er niet minder gezellig om."

Standvastig en trouw

Bot Bouw staat te boek als een standvastige en trouwe sponsor. Gem jr.: ,,Mijn neef en ik zijn de vierde generatie Bot die de scepter zwaaien over het familiebedrijf, en de derde generatie die de Tour de Waard een warm hart toedraagt. Het is een fantastisch evenement, met een organisatie die staat als een huis. Wat wil je ook, met bijna vijftig jaar ervaring.” Behalve Tour de Waard organiseert het bouwbedrijf ook al ruim vijfentwintig jaar het Bot Bouw Jazzfestival. ,,Ook in mindere tijden hebben we altijd activiteiten gesteund die de mensen in de samenleving met elkaar verbinden. Daar blijven we gewoon mee doorgaan. We richten ons het liefst op lokale en regionale activiteiten, zoals we dat als aannemer ook doen. Tour de Waard is een echt Heerhugowaards ritueel, waar jong en oud al maanden van tevoren naar toeleeft. Een evenement dat voor binding zorgt, ook voor het MKB. Veel oud-Heerhugowaarders komen speciaal voor het wielerspektakel terug op het oude nest, om bij te praten en samen een leuke dag te beleven. Daar willen wij als Bot Bouw graag ons steentje aan bijdragen."
Vele medewerkers van Bot genieten al jaren van de Tour de Waard. Echter, Gem jr. bekent de laatste paar edities van het evenement gemist te hebben. ,,Als je niet meer in Heerhugowaard woont, komt het er niet altijd van. Maar dit jaar heb ik de 20e augustus rood omcirkeld in mijn agenda. Ik ga er zeker heen."

Artikel geplaatst op vrijdag 21 juli 2017 - 09:41Reacties (0)


Reageer