Rodi

'Even stilstaan bij afscheid nemen'
Monuta Rijnja organiseert informatieavond in Waerdse Landen

HEERHUGOWAARD - Uitvaartorganisatie Monuta Rijnja organiseert dinsdag 17 oktober, in samenwerking met de Pieter Raat Stichting, een informatieavond in het crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard. Er zijn verschillende lezingen en een rondleiding door het crematorium. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden.
Leo Rijnja van Monuta Rijnja: ,,Stel dat u morgen zou komen te overlijden of wilsonbekwaam wordt als gevolg van een ongeval of ziekte zoals dementie. Een verdrietige en moeilijke tijd voor uw nabestaanden. U kunt hen nú al zorgen uit handen nemen door goed na te denken over hoe u uw zaken dan geregeld wilt hebben. De vele mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaart en het nut van het vastleggen van uitvaartwensen passeren de revue. De avond wordt afgesloten met een rondleiding en na afloop staat er een drankje voor u klaar."

Lezing 'Een levenstestament?'

,,Met het opstellen van een levenstestament houdt u de regie over zijn leven voor het geval u zelf niet meer in staat is beslissingen te nemen door een ongeval of dementie. Eén van de eerste stappen bij het opstellen van een levenstestament is nadenken wie u in vertrouwen wil nemen en wat diegene namens u allemaal mag doen. Het gaat daarbij om vragen als: Wie neemt straks mijn medische beslissingen? Of wie zorgt er voor mijn huisdier als ik dat zelf niet meer kan?", aldus notaris Alfons Demaret van Appel Notarissen, die de lezing over de toegevoegde waarde van een levenstestament verzorgt.
'Gaan zoals je bent'

'Wat is er mogelijk bij een afscheidsdienst? Wat moet er allemaal geregeld worden en hoe zorg ik dat mijn afscheid past bij wie ik was?' Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de lezing 'Gaan zoals je bent' door Leo Rijnja van Monuta Rijnja. Op een ongedwongen manier besteedt hij aandacht aan alle belangrijke zaken rondom het regelen van een persoonlijke uitvaart. Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen.
Na afloop van de lezingen hebben geïnteresseerden de gelegenheid om achter de schermen van het crematorium te kijken. De medewerkers van het crematorium verzorgen graag rondleidingen.
De avond begint om 19.00 uur met inloop. Het programma start om 19.30 uur en eindigt ca. 21.15 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via monutarijnja@monuta.nl (vermeld naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum). Telefonisch inschrijven bij Monuta Rijnja kan ook, bel 072-58263970.

Artikel geplaatst op donderdag 05 oktober 2017 - 09:36