Rodi

Nederland Leest de toekomst

Nederland Leest gaat dit keer over Robotica. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Nederland Leest gaat dit keer over Robotica. Lees de toekomst en krijg het boek Ik, Robot cadeau van de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).Tijdens Nederland Leest , van 1 tot en met 30 november, grijpt Bibliotheek Kennemerwaard het thema ‘Robotica’ aan om, met diverse partners, een uitgebreid aanbod interessante en boeiende lezingen en bijeenkomsten te organiseren.


Wladimir Dobber vertelt woensdagavond 15 november in de bibliotheek in Heerhugowaard hoe de uitvinding van de houtzaagmolen scheepsbouw op industriële schaal mogelijk maakte. En met die vele schepen ontwikkelde ons land zich in de 17e eeuw tot een prominente handelsnatie en wereldmacht. Het zorgde voor een ware industriële revolutie in de polder


‘Dojo’ voor volwassenen

Wat doen die kinderen toch allemaal bij de CoderDojo? Je ziet ze bezig met de iPad, met robots die rond stuiteren en met een bewegende kat op het computerscherm. In de bibliotheek in Heerhugowaard laten ze belangstellenden kennismaken met het programmeren van diverse robots, met Scratch op de computers en met programmeertalen, Raspberry Pi, Micro:bit, MakeyMakey en wearables. Kom maandagavond 27 november naar de bibliotheek in Heerhugowaard.
Pop-up leesclubs

Samen lezen is nog veel leuker dan in je eentje. Speciaal voor Nederland Leest organiseert de bibliotheek in een aantal vestigingen een pop-up leesclub rond het boek Ik, Robot van Isaac Asimov.

Reserveren

Reserveren voor activiteiten kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de vestigingen. Er kan alleen met pin worden betaald.

Artikel geplaatst op woensdag 25 oktober 2017 - 12:25