Rodi

Opvang en onderwijs samen beter onder de naam Blosse

HEERHUGOWAARD - Stichting Flore en stichting Kinderopvang Heerhugowaard gaan per 1 januari samen in één organisatie voor opvang en onderwijs onder de naam: Blosse. ,,Hiermee vormen wij een solide basis voor de ontwikkeling van basisscholen en kinderopvang tot kindcentra in elk dorp en elke wijk in onze regio."


,,We handelen vanuit het belang van een optimale ontwikkeling van kinderen - de burgers van de toekomst - en werken aan een integrale voorziening in de vorm van een kindcentrum voor alle kinderen (en hun ouders) van nul tot en met dertien jaar", aldus de samenwerkende stichtingen. ,,Samenwerking tussen opvang en onderwijs volgens één pedagogische visie is het fundament van een kindcentrum waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en samen kunnen spelen."

Voordelen

Binnen het kindcentrum betekent dat letterlijk dat alle professionals binnen één organisatie werken. Dat geeft zekerheid van consistente kwaliteit in begeleiding van alle kinderen, huisvesting en middelen. Er wordt gewerkt volgens één pedagogische visie op ontwikkeling en educatie. ,,Dat vergroot het gevoel van rust en veiligheid en daarmee worden kinderen én onze professionals in staat gesteld om hun talenten optimaal te ontwikkelen."
Meer weten? Kijk op www.blosse.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 28 december 2017 - 08:48