Rodi

Coöperatie DELA organiseert Lichtjesavond

HEERHUGOWAARD - Coöperatie DELA organiseert woensdag 17 januari in samenwerking met de gemeentelijke begraafplaats Heerhugowaard een lichtjesavond. Tussen 18.00 en 20.00 uur is het terrein van het crematorium en de begraafplaats aan de Krusemanlaan sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Nabestaanden krijgen de gelegenheid om een kaars te branden als een mooie herinnering aan hun dierbaren. De lichtjesavond biedt hen de mogelijkheid om tijdens deze donkere maanden een bezoek aan het crematorium en de begraafplaats te brengen in een warme, intieme sfeer.
Coöperatie DELA vindt het belangrijk om nabestaanden te helpen herinneringen levend te houden en de draad van het leven weer op te pakken. Leonie Koole-Ros van de Waerdse Landen: ,,Aan het begin van het nieuwe jaar denken veel mensen vaak aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is in deze periode dan ook extra groot. Door de feestdagen, de korte, donkere dagen en het slechte weer is het echter juist moeilijker om het graf of het strooiveld te bezoeken. Wij hopen op deze manier troost te bieden, met het licht van de kaarsen en mooie muziek in dit moeilijke jaargetijde."
Tijdens de lichtjesavond zijn nabestaanden van harte welkom in het crematorium Waerdse Landen voor een warm drankje. Tevens wordt deze avond muzikaal omlijst met sfeervolle muziek. Het crematorium en de begraafplaats zijn gelegen aan de Krusemanlaan 3-5 in Heerhugowaard.

Artikel geplaatst op donderdag 28 december 2017 - 09:15